ΠΑΟΚ: Μεγάλο στοίχημα τα έσοδα από TV και Ευρώπη

Metrosport Team03 Ιουνίου 2021

Ρεπορτάζ: Γ. Καστάνης – Γ. Ζαΐρης

Και επισήμως λοιπόν σήμερα το μεσημέρι παρουσιάστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε συνέντεύξη Τύπου και εκεί ανέλυσε τις σκέψεις του και το πλάνο που έχει συζητήσει με τον Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, αυτό δεν αποτελεί μυστικό, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα έσοδα που θα εξασφαλίσει η ομάδα τόσο από την τηλεοπτική σύμβαση που θα κληθεί να υπογράψει, όσο και από την ευρωπαϊκή της πορεία.

Ακόμη δεν είναι γνωστό, εάν θα επιτραπεί η παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα τη νέα σεζόν, ενώ ο ΠΑΟΚ εκτός από την απλόχερη οικονομική στήριξη που προσφέρει η οικογένεια Σαββίδη, θέλει να αξιοποιήσει πόρους από χορηγούς, αλλά και από πιθανές πωλήσεις παικτών, εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Κυρίως όμως η τηλεόραση και η Ευρώπη, μπορούν να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος της αυτάρκειας, την οποία ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στην πρόσφατη γραπτή του δήλωση.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο ΠΑΟΚ εισέπραξε κοντά στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Nova (μαζί με τα μπόνους της επίτευξης των στόχων). Διαπραγματεύσεις θα γίνουν και για αυτή τη σεζόν. Το ζητούμενο είναι, τι θα προκύψει, εάν δηλαδή περάσει αυτό που ζητούν οι ομάδες, περί κεντρικής διαχείρισης, κάτι που αυτομάτως θα προσφέρει ένα μεγάλο ποσό στα ταμεία. Εφόσον φθάσει ο ΠΑΟΚ να εισπράξει το ίδιο (ή και μεγαλύτερο) ποσό σε σύγκριση με την σεζόν που ολοκληρώθηκε, σίγουρα θα πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία. Παράλληλα, η προοπτική πρόκρισης στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ θα δώσει έξτρα έσοδα που είναι απαραίτητα. Και με αυτά, θα εξασφαλιστεί ένα σημαντικό μέρος του μπάτζετ της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.