ΠΑΟΚ με τρία χαφ και μία σύγκριση με το 2018-19

Κώστας Πετρωτός05 Οκτωβρίου 2021

Ηταν καταλυτική η κίνηση του Ραζβάν Λουτσέσκου να μετατρέψει το 4-2-3-1 σε 4-3-3. Η πινελιά με τον Ντόουγκλας σε έναν ρόλο οκταριού και δεκαριού μαζί, έδωσε στον Ρουμάνο τις λύσεις που έψαχνε για να στήσει σωστά το παζλ της ενδεκάδας.

Εχει σημασία να αναλύσουμε τι κατάφερε με την συνύπαρξη του Βραζιλιάνου με τους Κούρτιτς και Σβαμπ ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Σλοβένος λειτουργεί ως τρίτος στόπερ όταν χρειάζεται, μπαίνοντας ανάμεσα στους Μιχαηλίδη και Μιχάι, χωρίς ο ΠΑΟΚ να χάνει σε πρόσωπα στον χώρο του κέντρου. Ο Αυστριακός, εξάλλου, αναλαμβάνει να συνδέσει άμυνα και επίθεση κάνοντας λιγότερα μέτρα μέσα στο γήπεδο και άρα, διατηρώντας δυνάμεις για περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι. Όσο ο Ντόουγκλας μαθαίνει τον ρόλο του, τόσο καλύτερος γίνεται ο ΠΑΟΚ επιθετικά. Παράλληλα, με την ταυτόχρονη παρουσία των τριών, απελευθερώνονται επιθετικά ο Μπίσεσβαρ και ο Αντρίγια κάτι που είδαμε πόσο ευεργετικά λειτούργησε κόντρα σε ΑΕΚ (με τον Σουριναμέζο) και ΟΦΗ (με τον Σέρβο), αφού ουσιαστικά, ο καθένας στο παιχνίδι του, ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε τις ευκαιρίες και ενίοτε και την τελική ενέργεια για γκολ.

Μιλώντας για γκολ, το κρίσιμο είναι πόσο τέρματα θα πάρει από τους χαφ του ο ΠΑΟΚ. Εδώ χρειάζεται να κάνουμε μία σύγκριση με την σεζόν του αήττητου τίτλου, το 2018-2019. Τότε, λοιπόν, από τους μέσους του, ο ΠΑΟΚ είχε πάρει 14 τέρματα στα 30 ματς Πρωταθλήματος. Από πέντε είχαν βάλει Μαουρίσιο και Σάκχοφ, τρία ο Ολιβέιρα και ένα ο Ελ Καντουρί, αν τον συμπεριλάβουμε στους χαφ γιατί έπαιζε κυρίως αριστερά, ενώ Κάνιας, Βέρνμπλουμ και Μίσιτς δεν είχαν σκοράρει. Φέτος, μέχρι στιγμής έχει τρία γκολ σε πέντε ματς από μέσους του. Δύο ο Κούρτιτς και ένα ο Ντόουγκλας. Δεν έχει σκοράρει ακόμη στην Ελλάδα ο Σβαμπ που πέρυσι είχε βάλει επτά στο Πρωτάθλημα, ο Ελ Καντουρί ακόμη δεν έχει παίξει, ενώ χωρίς γκολ είναι και οι Εσίτι και Τσιγγάρας. Αν ο ΠΑΟΚ παίρνει με την ίδια συχνότητα γκολ από τους χαφ, στο τέλος θα έχει καλύτερη συγκομιδή από την χρονιά του τίτλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.