Μόνος στόχος του ΠΑΟΚ η νίκη, μια «στροφή» πριν το ντέρμπι

Metrosport Team15 Φεβρουαρίου 2020

Την 18η νίκη του στο Πρωτάθλημα θα διεκδικήσει o ΠΑΟΚ σήμερα το απόγευμα (17:15 Metropolis 95,5) με αντίπαλο την ΑΕΛ στο AEL FC Arena, για να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό και να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση, το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου.

Ο Δικέφαλος με 55 βαθμούς στο ενεργητικό του (17 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες) βρίσκεται στην δεύτερη θέση, έχει την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα με 47 γκολ και θα επιδιώξει να περάσει αλώβητος από μία έδρα, στην οποία τα τελευταία χρόνια, χάνει βαθμούς. Τόσο την περσινή σεζόν όσο και πριν από δύο χρόνια, ο Δικέφαλος αναδείχθηκε ισόπαλος με την Λάρισα, όμως σήμερα δεν θέλει ούτε κατά διάνοια να αφήσει βαθμούς σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Μετά την επιβλητική πρόκρισή του επί του Παναθηναϊκού (με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει την πορεία πρωταθλητισμού του. Τρεις σημαντικές απουσίες καταγράφονται στο απουσιολόγιο του Φερέιρα. Οι Μίσιτς, Μπίσεσβαρ και Βιείρίνια. Οι δύο πρώτοι θα εκτίσουν την ποινή της μίας αγωνιστικής, ενώ ο Πορτογάλος αρχηγός ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν ακολούθησε χθες την αποστολή στην Λάρισα.

Αντιθέτως οι Πέλκας και Βαρέλα είναι στη διάθεση του προπονητή τους. Εκτός αποστολής έμειναν και οι τραυματίες Ζαμπά και Κρέσπο , που συνέχισαν την αποθεραπεία τους.

Αναλυτικά οι παίκτες που ταξίδεψαν χθες το απόγευμα στη θεσσαλική πόλη είναι οι: Ζίβκοβιτς, Πασχαλάκης, Μάτος, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχάι, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Αουγκούστο, Μαουρίσιο, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Λάμπρου, Λημνιός, Στοχ, Σφιντέρσκι, Άκπομ.

Τα σχέδια για τη νίκη

Πρακτικά επανέρχεται ο Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι για να αγωνιστούν είναι οι Μαουρίσιο και Ντόουγκλας. Παράλληλα ο Πέλκας διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα. Σήμερα θα ανακοινώσει την απόφασή του για την ενδεκάδα ο Φερέιρα όπως πράττει συνήθως από την αρχή της σεζόν. Λογικά ο Ζίβκοβιτς επανέρχεται κάτω από τα γκολπόστ, ο Μάτος προορίζεται για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Γιαννούλης για το αριστερό, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Ινγκασον και Βαρέλα.

Στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι είναι οι Ντόουγκλας και Μαουρίσιο, μπροστά από τους δύο αναμένεται να παίξει ο Πέλκας, δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ένας εκ των Ελ Καντουρί ή Λάμπρου και στην κορυφή ο Σφιντέρσκι. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Φερέιρα να επιλέξει ως βασικό σέντερ φορ τον Ακπομ, όμως την τελική του απόφαση θα την ανακοινώσει σήμερα.

Πρέπει ακόμη να αναφέρουμε πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από την προσπάθεια που θα κάνουν στο Πρωτάθλημα, το λένε και το πιστεύουν πως και το Κύπελλο αποτελεί τον βασικό στόχο της ομάδας. Θέλουν να φέρουν την κούπα για 4η συνεχόμενη χρονιά στον Λευκό Πύργο.

Οι απουσίες της ΑΕΛ

Και οι γηπεδούχοι βεβαίως έχουν σημαντικές ελλείψεις καθώς θα απουσιάσουν οι Μιλοσάβλιεβιτς, Μπούστος, Καρανίκας, Ουάρντα, Κάτσε, Μασούρας. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Μάρκοβιτς θα παίξει για πρώτη φορά στο γήπεδο της Λάρισας, ενώ ο Τόρζε που επίσης προορίζεται ως βασικός, θα πάρει το βάπτισμα του πυρός, οκτώ ημέρες μετά από την ενσωμάτωσή του στην Λάρισα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.