ΠΑΟΚ: Με Κούρτιτς κόντρα στην Φέγενορντ - Οι ενδεκάδες του Λουτσέσκου

Metrosport Team25 Ιουλίου 2021

Το τελευταίο του φιλικό στην Ολλανδία ετοιμάζεται να δώσει σήμερα (15.30, PAOK TV) ο ΠΑΟΚ, πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη όπου θα συνεχιστεί η προετοιμασία ενόψει της επόμενης σεζόν. Κεντρικό πρόσωπο αναμένεται να είναι ο Κούρτιτς, ο οποίος δοκιμάστηκε χθες από τον Λουτσέσκου στη δεύτερη ενδεκάδα και ετοιμάζεται να κάνει -έστω και ανεπίσημα- το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα και να αγωνιστεί για ένα 45λεπτο. 

Η πρώτη ενδεκάδα που τσέκαρε ο τεχνικός του Δικεφάλου αποτελούνταν από τους Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Περέιρα, από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, τους Εσίτι και Σβαμπ στα χαφ, μπροστά τους τον Καγκάβα, τους Τζόλη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς στα «φτερά» και τον Ολιβέιρα φουνταριστό.

Στη δεύτερη ενδεκάδα πήρε θέση ο Σλοβένος μέσος. Αναλυτικά: Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, στην άμυνα οι Τέιλορ, Μιχάι, Λύρατζης και Βιεϊρίνια, στα χαφ οι Κούρτιτς και Τσιγγάρας, αριστερά ο Ελ Καντουρί, δεξιά ο Μουργκ και ο Βρακάς πίσω από τον Κούτσια.

Αυτή είναι η Φέγενορντ

Η Φέγενορντ είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, αφού μετρά 113 χρόνια ζωής, ενώ έχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα (το τελευταίο την σεζόν 2016-17) και 13 κύπελλα (το τελευταίο την σεζόν 2017-2018). Επίσης έχει κατακτήσει δύο φορές το κύπελλο UEFA και μία φορά το κύπελλο Κυπελλούχων. Η ομάδα του Ρότερνταμ τερμάτισε πέρυσι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ το νέο πρωτάθλημα ξεκινά για αυτήν στις 15 Αυγούστου, με το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Βίλεμ. 

Ωστόσο οι επίσημες υποχρεώσεις της ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη στο Europa Conference League, με το εκτός έδρας 0-0 απέναντι στην Ντρίτα από το Κόσοβο. Πλέον αντιμετωπίζει στο σημερινό φιλικό με τον ΠΑΟΚ ως πρόβα τζενεράλε για τον επαναληπτικό με τους Κοσοβάρους στο γήπεδο της, την ερχόμενη Πέμπτη. Στο μεταγραφικό κομμάτι, αποκτήθηκε ο Ιρανός εξτρέμ Γιάχανμπακς από την Μπράιτον, που ωστόσο ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τον επαναληπτικό με την Ντρίτα. 

Πήρε επίσης τον πλάγιο μπακ Πέντερσεν από την Μόλντε, δανεικό τον επιτελικό Τιλ από την Σπαρτάκ Μόσχας και τον γκολκίπερ Μαρσιάνο από την Χιμπέρνιαν. Ανέβηκαν και κάποιοι νεαροί από την U21 (υπέγραψαν 7 παίκτες επαγγελματικό συμβόλαιο), με πιο ενδιαφέρον πρότζεκτ αυτό του νεαρού Μαροκινού φορ Μπάνις. Από την άλλη, αποτελεί πλήγμα η αποχώρηση του αρχηγού Μπερχάους, ο οποίος μάλιστα επέλεξε να πάρει μεταγραφή (έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ) στον μισητό Άγιαξ, κάτι που έχει εξαγριώσει τους οργανωμένους οπαδούς που τα έβαλαν και με την διοίκηση και με τον παίκτη. 

Αποχώρησαν επίσης ο μπακ Νιούκοπ στην Ουνιόν Σεν Ζιλουά του Βελγίου, ο γκολκίπερ Μάρσμαν στην Ιντερ Μαϊάμι και οι στόπερ Φαν Μπεκ και Τζόνστον σε Χέρενφεν και Μπόλτον αντίστοιχα. Ο νέος τεχνικός ο Άρνε Σλοτ δούλεψε με επιτυχία πιο πριν σε Άλκμααρ και Καμπούρ και υπέγραψε μέχρι το 2023 με την ομάδα του Ρότερνταμ. Χρησιμοποιεί ως βασικό σύστημα το 4-3-3, κάτι που φάνηκε και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στην Ντρίτα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.