ΠΑΟΚ: Ματς δίχως αύριο για να «σώσει» τον ευρωπαϊκό στόχο - Οι σκέψεις του Λουτσέσκου

Metrosport Team26 Αυγούστου 2021

Αποστολή στην Κροατία: Κώστας Πετρωτός

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ζαϊρης

Οι μνήμες από τους αποκλεισμούς στα ματς με την Εστερσουντ και την Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι νωπές. Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει σήμερα στις 21:00 (Μetropolis 95,5) απέναντι στην Ριέκα και στη ρεβάνς του 1-1 να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Conference και να μην μείνει εκτός Ευρώπης χωρίς καν να έχει μπει το φθινόπωρο. Ενα ματς ζωής και θανάτου για τον ΠΑΟΚ που γνωρίζει πως σε περίπτωση αποτυχίας, ο αποκλεισμός θα τον συνοδεύει σε όλη τη σεζόν (ανεξάρτητα του τι θα κάνει στις εγχώριες διοργανώσεις) θα αυξήσει την εσωστρέφεια και θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο πρεστίζ και όχι μόνο. 

Σήμερα διακυβεύονται και αρκετά εκατομμύρια ευρώ αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Δικέφαλος σε περίπτωση πρόκρισης εξασφαλίζει 3.000.000 ευρώ και θα περιμένει να εισπράξει και όλο το market pool αφού ΑΕΚ και Αρης έχουν ήδη αποκλειστεί. Σαφώς όμως και το οικονομικό δεν είναι το πρωτεύον ζήτημα για τους οπαδούς της ομάδας που ήδη αγωνιούν για τη μεταγραφική της ενίσχυση και θέλουν τουλάχιστον να γευτούν την ικανοποίηση της πρόκρισης στους ομίλους. «Να πεθάνουμε στο γήπεδο» δήλωσε χθες ο Λουτσέσκου που περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να επιστρατεύσουν όχι μόνο τη θέληση αλλά και το καθαρό μυαλό στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας πως η ισοπαλία του πρώτου αγώνα και το γκολ που ήρθε στις καθυστερήσεις τους επιτρέπει να δουν το σημερινό ματς με το χαρακτήρα του νοκ άουτ.

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στην Τούμπα ο Λουτσέσκου σήμερα θα υπάρχει τουλάχιστον μια αλλαγή και αναφερόμαστε στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Τέιλορ θα πάρει για πρώτη φορά φανέλα βασικού αφού ο Σοάρες υπέστη θλάση. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πασχαλάκης, δεξιά ο Τέιλορ, αριστερά ο Βιεϊρίνια με τους Βαρέλα και Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας. Ο Κούρτιτς θα είναι με τον Σβαμπ στα χαφ και πιο μπροστά ο Μπίσεσβαρ. Αν ο Αουγκούστο είχε ένα ή δυο παιχνίδια στα πόδια του θα διεκδικούσε θέση βασικού αντί του Σουριναμέζου (με τον Κούρτιτς να έπαιζε πίσω από τον φορ). Ο Σφιντέρσκι θα είναι στην κορυφή, ο Ελ Καντουρί στα αριστερά και στα δεξιά ο Αντρίγια με την ελπίδα ότι σήμερα θα επιστρέψει στις περσινές καλές του εμφανίσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.