Ραζβάν Λουτσέσκου...παντός καιρού -Η νέα μεγάλη πρόκληση για τον Ρουμάνο

Γιώργος Καστάνης26 Ιουνίου 2022

Μία ακόμη μεγάλη πρόκληση. Μία ακόμη προοπτική που του δίνει την δυνατότητα να αναζητήσει και νέες πρακτικές, μέσα από την σκληρή δουλειά για να πετύχει. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, θα κληθεί να διαχειριστεί μία ξεχωριστή κατάσταση για την συγκρότηση μίας ανταγωνιστικής ομάδας. Πόσο δύσκολο είναι το έργο του; Μπορεί να τα καταφέρει μαζί με τους συνεργάτες του; Το ρόστερ του ΠΑΟΚ ανανεώνεται. Ο μέσος όρος ηλικίας στο γκρούπ μειώνεται αισθητά. Έχουν έρθει αρκετοί νέοι παίκτες. 

Από τους έμπειρους που έληγαν τα συμβόλαιά τους, παρέμειναν οι Βιεϊρίνια, Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Σβαμπ. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Μπίσεσβαρ. Αποκτήθηκαν πολλοί νέοι παίκτες όπως οι Κουαλιάτα, Τιάγκο Ντάντας, ήρθε ο 27χρονος Ράφα Σοάρες, αποκτήθηκε ο 26χρονος Σάστρε, χθες ανακοινώθηκε ο Κάργας, είναι στη Θεσσαλονίκη και ο 21χρονος Αντρέ Ρικάρντο. Όπως και ο γκολκίπερ Ντομινίκ Κοτάρσκι που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Πασχαλάκη. Έχει υπογράψει συμβόλαιο ο στόπερ Ιβάν Νάσμπεργκ αλλά η Βαλερέγκα δεν τον αφήνει να έρθει νωρίτερα από τις 30 Ιουλίου. Δεν έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση του Κάλεντ Νάρεϊ από την Φορτούνα, όμως οι επιτελείς του ΠΑΟΚ τονίζουν πως θέλουν να τελειώσουν το θέμα ακόμη και τις επόμενες ώρες. Δεν προχωρά του Δώνη όπως είχαμε αναφέρει χθες αναλυτικά στη Metrosport, εξετάζεται άλλος εξτρέμ, ο Ντομπέ. Αυτά είναι μερικά από τα δεδομένα. Σε αυτούς, πρέπει να προσθέσουμε και τους παίκτες που ήδη ανήκουν στο ρόστερ. 

Αισθητή η αλλαγή. Σε όλα τα επίπεδα. Ο ΠΑΟΚ θέλει δύο εξτρέμ πρώτης γραμμής. Και εάν προκύψει πώληση, οποιουδήποτε παίκτη, από οποιαδήποτε γραμμή, η ομάδα θα πρέπει να τον αντικαταστήσει. Ο Λουτσέσκου γνωρίζει πως δεν θα έχει εύκολο έργο. Όμως είναι παρών και αποφασισμένος να ανταποκριθεί εκ νέου στα δύσκολα. Το ζητούμενο δεν είναι τι θα κάνει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Το βασικό είναι τι θα κάνει η ομάδα. Η ομάδα κερδίζει, η ομάδα χάνει. Αυτή είναι η φιλοσοφία. Κατά συνέπεια, από αύριο, Δευτέρα 27 Ιουνίου, όταν η ομάδα θα είναι στην Ολλανδία, ο Λουτσέσκου θα έχει περίπου 24 ημέρες για να περάσει τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του, στους παίκτες της ομάδας. Σε αυτούς που ήδη έχει. 

Εάν καθυστερήσει η απόκτηση των εξτρέμ, θα χρειαστεί κι εκεί νέα προσπάθεια. Γενικά, μέχρι το πρώτο παιχνίδι με την Λέφσκι στην Βουλγαρία, ο Ρουμάνος τεχνικός με τους συνεργάτες του, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία ομάδα, η οποία θα διεκδικεί την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο, να συγκροτηθεί ένα γκρουπ με αυτό το πνεύμα του νικητή και πολλές προσθαφαιρέσεις. Όμως, υπάρχει όρεξη, διάθεση, επιμονή, πίστη, από το team, πως μπορούν να τα καταφέρουν. Κυρίως θα χρειαστεί δουλειά, έντονη προσπάθεια από όλους. Και από τον Λουτσέσκου, τον Μπάτσι, τον Τσονάκα όσους μεταδίδουν την φιλοσοφία και από τους παίκτες, που ως αποδέκτες, θα πρέπει να τα εφαρμόζουν μέσα στο γήπεδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.