ΠΑΟΚ: Λίστα για 3+1 στα χέρια του Μπότο

Metrosport Team24 Δεκεμβρίου 2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΠΑΟΚ επιχειρεί να μπει σε μία φάση τεχνοκρατισμού με την έλευση του Ζοσέ Μπότο και υπό αυτό το πρίσμα δεν θα μπορούσε να μην δώσει στον Πορτογάλο, νέο αθλητικό διευθυντή, τον τελικό λόγο στις μεταγραφές. Άλλωστε, χθες στον ουκρανικό Τύπο (footboom.com), γράφτηκε ότι ο βασικός λόγος που ο Μπότο είπε «ναι» στην πρόταση του Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, είναι ο διευρυμένος ρόλος που του δίνεται στη Τούμπα και δεν είχε στην Σαχτάρ, να έχει τον κυρίαρχο λόγο στις μεταγραφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» και του Metrosport.gr, μάλιστα, χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες έντονου πρέσινγκ από τον Ιβάν Σαββίδη και ένα γενναιόδωρο πρότζεκτ που άπλωσε μπροστά του για να πειστεί ο 55χρονος Πορτογάλος να αναλάβει.

Ως εκ τούτου, από την Τρίτη που ο Μπότο θα έρθει, μαζί με τον Αντρέι Φεντσένκοφ στην Ελλάδα, θα κληθεί να τσεκάρει την μεταγραφική λίστα που έχουν ήδη δουλέψει τα στελέχη του τμήματος σκάουτινγκ και συνολικά ο ΠΑΟΚ ως τώρα.

Στα χέρια του Μπότο θα φτάσουν οι τελικές επιλογές για δεξιό μπακ, κεντρικό μέσο και μεσοπεπιθετικό («δεκάρι») που έχει ζητήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει Ιανουαρίου και θα κληθεί να ανάψει το «πράσινο φως». Ενδεχομένως, με την δική του παρουσία μπορεί να προκύψουν και νέα ονόματα αφού η δική του λίστα διευρύνει την γκάμα των επιλογών για τον ΠΑΟΚ σε κάθε θέση.

Επειδή, όμως, μιλάμε για ένα πολύ φρέσκο πρόσωπο στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, η λογική λέει ότι οι επιλογές μεταγραφών θα γίνουν από τις υπάρχουσες λίστες και η καταλυτική παρέμβαση του Μπότο θα καταγραφεί για τον σχεδιασμό του καλοκαιριού,

Φυσικά, θα έχουν μεγάλη αξία και οι πρώτες συζητήσεις του Μπότο με τον Λουτσέσκου και ένας από τους βασικούς λόγους που έρχεται νωρίς στην Θεσσαλονίκη είναι αυτός. Να μην χάσει χρόνο στις επαφές με τον προπονητή.

Ξένος τερματοφύλακας, έτοιμη λύση, αν πει το ναι ο Μπότο

Ωστόσο, πέρα τις τρεις θέσεις που ο ΠΑΟΚ έχει κάνει προεργασία για παίκτη και θα βάλει την τελική πινελιά του ο Μπότο, υπάρχει και μία ακόμη περίπτωση, ξένου τερματοφύλακα, πιθανότατα για το καλοκαίρι, την οποία ο Δικέφαλος έχει δουλέψει αρκετά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», εφόσον ο Μπότο δώσει το τελικό «ΟΚ», αυτή η μεταγραφή μπορεί να κλείσει και άμεσα για να αποτελέσει έναν από τους παίκτες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο νέος ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΠΑΟΚ εδώ και δύο χρόνια παρακολουθεί στενά και την περίπτωση του Αντώνη Τσιφτσή του Αστέρα Τρίπολης, όμως, φαίνεται ότι στην παρούσα φάση το βάρος έχει πέσει στον ξένο τερματοφύλακα που αποκαλύπτουμε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.