ΠΑΟΚ: Λειψανδρία στο κέντρο, το βάρος σε Εσίτι, Μαουρίσιο

Χρύσανθος Δοβλέτογλου12 Ιουνίου 2020

Οι τραυματισμοί δεν έχουν τελειωμό για τον ΠΑΟΚ, στην τελική ευθεία της σεζόν. Ο Αμπέλ Φερέιρα βλέπει τις επιλογές του να λιγοστεύουν στον νευραλιγκό χώρο της μεσαίας γραμμής μετά τον τραυματισμό του MVP της φετινής χρονιάς, Γιόσιπ Μίσιτς. Πλέον, είναι αναγκασμένος να υπολογίζει μέχρι το φινάλε της χρονιάς μόνο στους Μαουρίσιο, Εσίτι και στον νεαρό, Χάρη Τσιγγάρα, με δεδομένο ότι νωρίτερα ο Αουγκούστο τέθηκε νοκ άουτ και ο Βέρνμπλουμ δεν υπολογίζεται, ενώ, πλέον, ίσως, ο Ελ Καντουρί κληθεί να προσφέρει ως κεντρικός χαφ, θέση στην οποία αγωνίστηκε στο ξεκίνημα της περιόδου.

Χάνουν την χρονιά Αουγκούστο και Μίσιτς

Στις 27 Μαΐου έγινε γνωστό ότι Αουγκούστο, που τραυματίστηκε στο γόνατο, υπέστη, τελικά ρήξη οπίσθιου χιαστού. Μετά από επαναξέταση αποφασίστηκε, από τη στιγμή που το πόδι του δεν είχε στροφική αστάθεια, το πρόβλημα ν’ αντιμετωπιστεί αρχικά με συντηρητική αγωγή. Μπορεί σε πρώτη φάση να απέφυγε το χειρουργείο, ωστόσο, δεν θα είναι διαθέσιμος στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, που κρίνονται όλοι οι στόχοι. Είχε προλάβει να καταγράψει 22 παρουσίες, δύο γκολ και μία ασίστ.

Σα να μην έφτανε αυτό, έπεσε σήμερα (12/6) σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι ο Μίσιτς έχει μια κύστη στη βουβωνική χώρα και δεν μπορεί να υπολογίζεται για τους αγώνες που απομένουν για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ο Κροάτης πραγματοποιούσε εξαιρετική χρονιά και είναι ενδεικτικό ότι μετράει, έως τώρα, σε 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έξι τέρματα και 11 ασίστ. Δικαιολογημένα, ψηφίστηκε από τον κόσμο ως πολυτιμότερος του ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν.

Σε πρώτο πλάνο Εσίτι, Μαουρίσιο

Οι μοναδικοί υγιείς καθαρόαιμοι αμυντικοί-κεντρικοί χαφ, αυτή την στιγμή, είναι οι Εσίτι και Μαουρίσιο, αλλά και ο νεαρός Χάρης Τσιγγάρας, ο οποίος, όμως, δεν έχει παίξει σε επίσημο παιχνίδι με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό και έχει καταγράψει, έως τώρα, 23 παρουσίες, χωρίς γκολ και ασίστ, δείχνοντας κάποιες φορές ανέτοιμος, ενώ ο Νιγηριανός, σπάνια έβρισκε χώρο στο αρχικό σχήμα. Από το ξεκίνημα της περιόδου, έχει αγωνιστεί σε 20 επίσημα ματς, σε 12 εκ των οποίων ως βασικός και από το Ιανουάριο και έπειτα, μόλις σε πέντε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.