ΠΑΟΚ: Κωδικός πρωτιά και...εκτόξευση στους «16»

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2021

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Δύο ντέρμπι, δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια περιμένουν τους παίκτες του Δικεφάλου και τον Λουτσέσκου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Και στα δύο, παρά τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών βασικών παικτών που προέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία, πως η ομάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία.

Στο πρώτο, με αντίπαλο την Κοπεγχάγη, αύριο το βράδυ (στις 22:00 σε ζωντανή μετάδοση από το Metropolis 95,5) ο προσανατολισμός είναι ξεκάθαρος. Ο κωδικός πρωτιά στον έκτο όμιλο του Conference League, κυριαρχεί, γιατί πολύ απλά με μία νέα νίκη επί της Κοπεγχάγης, ο ΠΑΟΚ θα “κλειδώσει” την πρώτη θέση για να μπορέσει να προκριθεί απευθείας στους “16” της διοργάνωσης, σε διπλούς αγώνες που θα γίνουν τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Ασφαλώς και μία νίκη αύριο το βράδυ, θα εκτοξεύσει βαθμολογικά την ομάδα στους 10 βαθμούς και ύστερα θα κληθεί να διαχειριστεί την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σλόβαν και την εντός με την Λίνκολν. Προηγείται στο μυαλό όλων η αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη και μετά ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.

Ο Λουτσέσκου, παρά τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν, διατηρεί αυξημένη την πίστη του για ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα. Ζητά από τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στις κατιδίαν συζητήσεις τους: “Πρέπει να είμαστε συμπαγείς, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε την κατοχή της μπάλας, να αποφύγουμε τα λάθη και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας”, λέει μεταξύ των άλλων ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο οποίος είχε και ξεχωριστά τετ α τετ με τον Κούρτιτς, τον Μπίσεσβαρ και όλους τους παίκτες που υπολογίζει στα πλάνα του.

Απίστευτο πάθος του Βιεϊρίνια

Ο αρχηγός του Δικεφάλου, έχει τον τρόπο του, να συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του για να τους μεταδώσει αυτή την θετική ενέργεια που τον διακατέχει πριν από κάθε παιχνίδι. Χθες, κατά την διάρκεια του διπλού και ενώ πέτυχε γκολ ένας συμπαίκτης του, ο Βιείρίνια έβγαλε ένα απίστευτο πάθος, το οποίο δεν έμεινε ασχολίαστο. Αναμένεται να παίξει βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας, γιατί η εμπειρία του είναι απαραίτητη, σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Οταν “καίει” η μπάλα, χρειάζεται ένας παίκτης με την ωριμότητα και την ποιότητα του.

Βασίζεται στον Κούρτιτς

Τις τελικές επιλογές για την ενδεκάδα ο Ρουμάνος τεχνικός θα τις ανακοινώσει στους παίκτες του, πιθανότατα σήμερα, όμως είναι δεδομένο πως ο Λουτσέσκου στηρίζει πολλά στην εμπειρία του Κούρτιτς, ο οποίος τόσο πολύ έλειψε από τα ματς με τον Βόλο και τον Ολυμπιακό. Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Αουγκούστο, το δίδυμο Σβαμπ, Κούρτιτς είναι το επικρατέστερο για την “σύνθεση” της μεσαίας γραμμής.

Προσοχή στον Στάγκε

“Κλειστά χαρτιά” αναφορικά με την ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει, από τον προπονητή της Κοπεγχάγης Γιές Θόρουπ, ο οποίος αντιμετωπίζει το αυριανό ματς ως τελικό. Στην διάθεση του προπονητή της Κοπεγχάγης, είναι ο Στάγκε, η απόδοση του οποίου αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα της Δανίας στη μεσαία γραμμή. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξουν τον Στάγκε που είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος παίκτης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.