ΠΑΟΚ: Κωδικός... Άνοιξη

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ. Καστάνης – Κ. Πετρωτός – Γ. Ζαϊρης

Οι συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν σε κανέναν, στο στρατόπεδο του Δικεφάλου να εφησυχάζει, καθώς υπάρχουν προκλήσεις, στις οποίες θέλουν να ανταποκριθούν με επιτυχία οι παίκτες και τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Πλέον η ξεκάθαρη στόχευση για τον Δικέφαλο, είναι η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Conference League.

Για να συμβεί αυτό, ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μίντιλαντ, το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα και με την συμπαράσταση των φιλάθλων του, που επιστρέφουν στο γήπεδο, μπορεί να τα καταφέρει. Ο ΠΑΟΚ θέλει πρακτικά, να παίξει ξανά τον Μάρτιο σε ευρωπαϊκούς αγώνες, μετά από 48 ολόκληρα χρόνια.

Ηταν Μάρτιος του 1974 (στις 12 και στις 20 του μήνα) όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την μεγάλη Μίλαν της εποχής εκείνης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ηττήθηκε στην Ιταλία με 3-0, στο δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2, έχοντας τον Σταύρο Σαράφη σε πολύ μεγάλη ημέρα. Αποκλείστηκε από την Μίλαν και από τότε, δεν έπαιξε ποτέ ξανά, την Άνοιξη σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Ασφαλώς και τότε η διαδικασία των αγώνων στην Ευρώπη ήταν εντελώς διαφορετική, σε σύγκριση με αυτή που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από την UEFA. Υπό την έννοια, πως δεν υπήρχαν (πριν απο μισό αιώνα) πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο έως και τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον αριθμό των αγώνων που δίνουν πλέον οι ομάδες για να παίξουν την Άνοιξη.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη – πρόκριση το βράδυ της Πέμπτης, αφενός για να βρεθεί στους “16”, αφετέρου για να προσθέσει βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της UEFA που είναι απαραίτητοι τόσο για τον σύλλογο όσο και για την Ελλάδα. Με συνεχή ανοδική πορεία στην βαθμολογία, μπορεί να ελπίζει σε πιο ευνοϊκές κληρώσεις τις επόμενες σεζόν στην Ευρώπη.

Ο Λουτσέσκου θα δώσει έμφαση στην τακτική, σε δύο προπονήσεις, σήμερα και αύριο θα διαμορφώσει το πλάνο δράσης της ομάδας, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί στην Τούμπα από τους παίκτες, προκειμένου αργά το βράδυ της Πέμπτης να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση. Η οποία αποτελεί βασική επιθυμία όλων των παικτών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.