ΠΑΟΚ: Κι όμως μπορεί και πρέπει να αλλάξει το «σκηνικό»

Δημήτρης Μπούζας20 Μαρτίου 2021

Τον έχουν «ξεγραμμένο» και ανίκανο να διεκδικήσει τους στόχους του. Αυτή η απαξίωση θα πρέπει να αποτελέσει το ισχυρότερο κίνητρο για τον κόουτς και τους παίκτες του.

 Είναι αλήθεια ότι τα όσα συνέβησαν στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και αφορούν τον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» και ιδιαίτερα την εικόνα της ομάδας, δεν δίνουν το δικαίωμα για να σχηματίσει κανείς μια στέρεη και αισιόδοξη άποψη, ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να προσεγγίσει με επιτυχία τους στόχους του. Είναι αλήθεια επίσης ότι ανάμεσα στους απαισιόδοξους βρίσκονται αυτή τη στιγμή και αρκετοί πιστοί φίλοι του και υποστηρικτές του.

 Οι προβλέψεις και οι πιθανολογήσεις των «ειδικών» του δίνουν κάποιους πόντους μόνο στην περίπτωση της πρόσβασης του στον τελικό. Η περιρέουσα ατμόσφαιρα και η αντίστοιχη ψυχολογία μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι και οι ιδανικότερες για μια τόσο σημαντική (και διπλή) αποστολή. Με δυο λόγια και χωρίς να υπολογίζουμε αν έχουν δίκιο ή όχι αυτοί που έχουν τις απαξιωτικές αυτές απόψεις, ο ΠΑΟΚ θεωρείται εκ προϊμίου «ξεγραμμένος». Αναμφίβολα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. 

Και στο παρελθόν η ομάδα βρήκε μπροστά της αδιέξοδες καταστάσεις με υφέρπουσες αγωνιστικές αλλά και διοικητικές κρίσεις. Νομίζω πως πολύ εύκολα όσοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου μπορούν να ξαναθυμηθούν πως αντέδρασε και πως απέδρασε ο δικέφαλος από τέτοιες πιεστικές κι επικίνδυνες καταστάσεις. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες που καταγράφηκαν στην ιστορία του συλλόγου σαν ποδοσφαιρικά έπη, σημειώθηκαν όταν η ομάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Έτσι και σήμερα έχοντας απέναντι του μεγάλα προβλήματα και καταστάσεις που θα πρέπει να τις αναστρέψει και να τις εξαφανίσει, διεκδικεί δύο στόχους: 

Την 2η θέση και το τρόπαιο του κυπέλλου. Οι αισιόδοξοι, ανάμεσα τους κι εμείς, πιστεύουν ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει και υπερβάλοντας εαυτήν να πορευτεί με αποφασιστικότητα στον «πόλεμο». Σε ένα νέο ραντεβού με την ιστορία, παρόμοιο με άλλα του παρελθόντος. Η ψυχολογική προετοιμασία αφορά αποκλειστικά τον κόουτς. Ίσως και το μεγαλομέτοχο που ασφαλώς νοιάζεται. Ίσως πέραν των όσων άλλων επιστρατευτούν για να αλλάξει το κλίμα, καλό θα ήταν τη συγκεκριμένη στιγμή να εμφανιστεί, να υποστηριχθεί, να εμπεδοθεί και να γίνει κίνητρο η διακινούμενη απαξιωτική πιθανολόγηση που θεωρεί τους νταμπλούχους «ανίκανους» και... ξεγραμμένους. Είναι βέβαιο ότι οι έχοντες φιλότιμο θα αντιδράσουν και θα απαντήσουν.

 Για αυτόν ακριβώς το λόγο πιστεύουμε πως ο Πάμπλο Γκαρσία θα μεταλαμπαδεύσει ένα κομμάτι από το δικό του φλογισμένο πάθος – αν γίνεται και ολόκληρο – σε αυτούς που θα αναλάβουν την διπλή δύσκολη αποστολή της αγωνιστικής περιόδου. Τα κίνητρα τους είναι ισχυρά και τα όσα πιστεύουν σε αυτή την κρίσιμη καμπή αδιαπραγμάτευτα. Ο ΠΑΟΚ των υπερβάσεων και των επικών ανατροπών είναι ικανός για όλα. Το έχει αποδείξει πολλές φορές. ΥΓ: Συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια του Λευτέρη Αυγενάκη να ρυθμίσει τα πάντα με τροπολογίες αλλά και με κυνικές παρασκηνιακές παρεμβάσεις, κινούμενος επί μονίμου βάσεως προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Η οποία δείχνει μονόδρομα προς το λιμάνι. Επιδιώκει να στρώσει το δρόμο στην ομάδα της καρδιάς του (δεν πιστεύω να με ρωτήσετε ποια είναι αυτή) ώστε να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στο διάβα της. Οι εκλογές της ΕΠΟ διαμορφώθηκαν απροσχημάτιστα με έναν και μόνο σκοπό: Να αποφύγει τη συντριβή στις κάλπες ο Ολυμπιακός. Σειρά έχει η τροπολογία για την προστασία μιας επιτροπής (γέννημα και θρέμα δικό του) που υιοθέτησε και ευλόγησε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου (την σκευωρία σε βάρος του ΠΑΟΚ με την πολυιδιοκτησία). 

Τρέχει να προλάβει και να προστατεύσει τον κουμπάρο του, την Μαρούπα, τον Αρκούδη και όλα τα «φυτά» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ίσως σε αυτό το τελευταίο να συναντήσει κάποιες δυσκολίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.