ΠΑΟΚ: «Καθάρισε» την AEK και κοιτά μπροστά

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2020

Πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ να είναι για μία ακόμη φορά το θύμα του. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε τον σωστό Πορτογάλο στη σύνθεσή του και αφού ο Σιμόες έκανε ένα χαζό πέναλτι, ο Βιεϊρίνια το εκμεταλλεύτηκε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Δεν έκανε καλή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ. Είχε αρκετά προβλήματα αλλά και τον χαρακτήρα να τα ξεπεράσει και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Σημαντική η παρουσία του Ζίβκοβιτς αλλά και του παρεξηγημένου Εσίτι.

Πίεσε η ΑΕΚ, άργησε να βρει ρυθμό ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ επέλεξε από την αρχή να πιέσει τον ΠΑΟΚ προκειμένου να δυσκολέψει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ ελέω και της απουσίας του Κρέσπο και της παρουσίας του Εσίτι. Και για 15 λεπτά τα κατάφερε…

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα και έδειχνε να κινδυνεύει όντας ασταθής αμυντικά. Με το πέρας των πρώτων λεπτών, ανέβασε την απόδοσή του, ο Εσίτι έδειξε να προσαρμόζεται και προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Είχε δύο καλές ευκαιρίες, θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Σφιντέρσκι και τον Μπίσεσβαρ αλλά συνολικά η απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτρια.

3 τελικές για τον ΠΑΟΚ, 1 για την ΑΕΚ, μηδέν το αποτέλεσμα και όλα ανοιχτά για το δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον σωστό Πορτογάλο στη σύνθεσή του

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο σε όλα τα επίπεδα και μεγάλο ρόλο έπαιξε το γκολ του ΠΑΟΚ με εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια. Ανατροπή από τον Σιμόες, σωστή υπόδειξη, γκολ από τον Βιεϊρίνια και όλα άλλαξαν…

Η ΑΕΚ ανέβηκε πιο ψηλά, έγινε πιο επιθετική και έδωσε παράλληλα τους χώρους στον ΠΑΟΚ να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Στο 69’ ο Μπίσεσβαρ έχασε τεράστια ευκαιρία, στο 71’ ο Μάνταλος είχε σουτ στο δοκάρι.

Ο Λιβάια πήρε πρωτοβουλίες, έφερε την ομάδα του στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε τον τρόπο να ηρεμήσει το παιχνίδι του.

Ο Ζίβκοβιτς, όμως, σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ολιβέιρα ενώ και ο Μπάρκας έκανε το ίδιο με τον Λημνιό.

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ δέχτηκε δύο κόκκινες κάρτες με τους Χουλτ, Λιβάια να αποχωρούν σωστά από τον αγωνιστικό χώρο.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια (74’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (87΄Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (74’ Άκπομ)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (64’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Βέρντε (83’ Γιακουμάκης), Μάνταλος, Λιβάια

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.