ΠΑΟΚ και... συμβόλαια

Γιώργος Ζαΐρης19 Απριλίου 2020

Τις περασμένες μέρες η «Μ» ανέδειξε την πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να ανανεώσει τα συμβόλαια των Βιεϊρίνια, Μάτος ώστε οι δυο εμβληματικοί ποδοσφαιριστές να παραμείνουν στην Τούμπα προσφέροντας εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου με την αγωνιστική τους αξία αλλά και την προσωπικότητα τους αντίστοιχα. 

Με αφορμή αυτή τη συζήτηση για το μέλλον των δυο ποδοσφαιριστών που το μέλλον τους είναι στον ΠΑΟΚ, πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να απασχολήσουν την ομάδα αφού αρκετοί είναι οι παίκτες που θα μπουν στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου τους και κάποιοι από αυτούς είναι παίκτες πρώτης γραμμής όπως ο Πέλκας, ο Λημνιός και ο Ακπομ! Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σημειώσουμε πως ένας ακόμη παίκτης που σε λίγες εβδομάδες μένει ελεύθερος είναι ο Μαουρίσιο. Μπορεί ο ίδιος να έχει εκδηλώσει την πρόθεση να παραμείνει στον ΠΑΟΚ αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο καθώς θα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση μαζί του και προφανώς και συμφωνία για μείωση των αποδοχών του. Αντίθετα ο Μίσιτς έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ που μέχρι τα μέσα Μαΐου πρέπει να καλύψει τη ρήτρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ να έχει ξεκαθαρίσει πως αυτό θα γίνει.

Τρία «καυτά» ονόματα

Σε ένα χρόνο, δηλαδή το 2021, ολοκληρώνονται τρία συμβόλαια παικτών που είναι από τα «καυτά» ονόματα του Δικεφάλου και το κυριότερο σε νεαρή ηλικία. Ο Δημήτρης Πέλκας, ο μεγαλύτερος ηλικιακά από τους τρεις, δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να παραμείνει στην Τούμπα αλλά θα πρέπει φυσικά να τον ικανοποιήσει ή αν θέλετε να τον επιβραβεύσει οικονομικά η ΠΑΕ. Ο δεύτερος είναι ο Δημήτρης Λημνιός που την τελευταία διετία έχει «εκτοξεύσει» τις μετοχές του κάνοντας μεστές εμφανίσεις και παίρνοντας πολλά παιχνίδια στα πόδια του. Άλλωστε φέτος δεν έχασε ούτε ένα ματς στο Πρωτάθλημα. Ο τρίτος της παρέας είναι ο Τσούμπα Ακπομ που επίσης θα μπει στο τελευταίο έτος της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

Ναι μεν αλλά...

Το 2021 ολοκληρώνονται και άλλα συμβόλαια αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την ανανέωση τους. Ειδικά στην περίπτωση του Πόντους Βέρνμπλουμ είναι ξεκάθαρο πως ο Δικέφαλος θα επιθυμούσε ακόμη και τη λύση του συμβολαίου του πρόωρα ώστε να μειώσει το μπάτζετ του. Θυμίζουμε ότι τελευταία φορά που έπαιξε μπάλα ο Πόντους ήταν πριν από 16 και πλέον μήνες στο ματς απέναντι στον Λεβαδειακό όπου και τραυματίστηκε. Άλλη περίπτωση είναι αυτή του Ελ Καντουρί που πρόσφατα δήλωσε πως θα ήθελε να επιστρέψει στην Ιταλία αλλά δεν εξαρτάται από τον ίδιο αυτό. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πέρσι το καλοκαίρι πολύ κοντά στην πώληση του (στη Σταντάρ Λιέγης) ενώ και τον περασμένο Ιανουάριο υπήρξε ενδιαφέρον από τη Λέτσε. Παράλληλα υπάρχουν και συμβόλαια ποδοσφαιριστών όπως του Ροδρίγκο Ρέι αλλά και του Αμρ Ουάρντα που φέτος αγωνίστηκαν δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Στο μακρινό... 2022

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν ανανεώσει το συμβόλαιο τους μέχρι και το 2022. Και είναι προφανές πως το μοναδικό ενδεχόμενο αποχώρησης τους αφορά πώληση τους σε ομάδα του εξωτερικού. Πρώτος είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που πέρσι ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο ακριβώς έγινε με τον Μπίσεσβαρ, τον Κρέσπο αλλά και τον Βαρέλα άσχετα αν εξελίχθηκε σε σήριαλ η συμφωνία. Μέχρι το 2022 έχει επίσης συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ ο Σφιντέρσκι αλλά και ο Ινγκασον. Για τον πρώτο θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει βάλει υψηλή ρήτρα στο ενδεχόμενο ομάδα του εξωτερικού να χτυπήσει την πόρτα του. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Δημήτρη Γιαννούλη που πλέον είναι από τα πιο «καυτά» ονόματα του ρόστερ της ομάδας ενώ θυμίζουμε και την δήλωση του Αμπέλ Φερέιρα το περασμένο φθινόπωρο πως «.... ο Γιαννούλης σε δυο χρόνια θα παίζει σε ένα μεγάλο κλαμπ του εξωτερικού». Ο ΠΑΟΚ έχει φροντίσει παράλληλα να δέσει και δυο ταλαντούχους παίκτες που αναμένεται να επιστρέψουν από το δανεισμό τους, δηλαδή τον Μπαλογιάννη και τον Λύρατζη που επίσης έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2022. Σε ότι αφορά τον Λέο Ζαμπά, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.