ΠΑΟΚ και... μεταγραφές, προτεραιότητες και ανάγκες

Metrosport Team30 Αυγούστου 2020

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ολοκληρώνεται την τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου αφού ο Covid 19 έφερε πολλές αλλαγές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο πως σε αυτό το διάστημα τα δεδομένα θα αλλάζουν και σε ότι αφορά τις πωλήσεις, τις αποχωρήσεις αλλά και τις αφίξεις ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑΟΚ παίρνοντας την πρόκριση επί της Μπεσίκτας εξασφάλισε ένα σημαντικό έσοδο (που την περασμένη χρονιά το είχε στερηθεί) αλλά και στη χειρότερη περίπτωση την παρουσία του στους ομίλους του Europa League. Η «Μ» αναλύει τα δεδομένα που αφορούν το μεταγραφικό κομμάτι του Δικεφάλου με την απαραίτητη φυσικά υποσημείωση πως όλα είναι ρευστά και μπορεί να προκύψουν νέες ανάγκες όπως για παράδειγμα συνέβη πρόσφατα με τη θέση του δεξιού μπακ ή διαφορετικά οικονομικά δεδομένα εφόσον ο ΠΑΟΚ προχωρήσει στο CHL.

Τερματοφύλακας

Ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε πρόβλημα να παραχωρήσει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη αν υπήρχε πρόταση από το εξωτερικό. Η οποία σε επίσημη μορφή δεν έχει φτάσει ακόμη στα γραφεία της ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή εκτός του Πασχαλάκη στο ρόστερ της ομάδας υπάρχει ο Ζίβκοβιτς και ο Ρέι. Ο τελευταίος δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στο ρόστερ αφού είτε η πώληση του είτε ο εκ νέου δανεισμός του σε ομάδα του εξωτερικού είναι το πιθανότερο σενάριο. Σε ότι αφορά τον Σέρβο, πήρε τα γάντα βασικού στο ματς με την Μπεσίκτας και θέλει να τα κρατήσει και στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος αλλά και στο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του CHL. Ο Μελίσσας αποχώρησε και από τα τμήματα υποδομής υπάρχει ο ταλαντούχος Ταλιχμανίδης.

Δεξί μπακ

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ροντρίγκο που θα επιστρέψει τον Οκτώβρη στην ενεργό δράση αλλά και η δεδομένη απόφαση του Φερέιρα να μην έχει ως πρώτη λύση τον Μάτος (που θα επιστρέψει στις 4 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα) κάνει τον ΠΑΟΚ να αναζητά άμεσα λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας. Από προχθές στις προπονήσεις επέστρεψε με την ομάδα ο Λύρατζης και εκτός του Δημήτρη Λημνιού δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα μπορούσε φυσικά να τη δώσει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι παίκτης του ΠΑΟΚ. Για αυτό και ο Ρέμπε είναι σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή ώστε ο ΠΑΟΚ να ενισχυθεί σε μια θέση που πλέον έχει πρόβλημα.

Σεντερ φορ

Ο Τσούμπα Ακπομ αυτή τη στιγμή είναι στον ΠΑΟΚ αλλά μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου κανείς δεν ξέρει αν θα προκύψει πρόταση που θα ικανοποιεί την ομάδα αφού θυμίζουμε πως αυτή της Μπεσίκτας απορρίφθηκε. Ο Φερέιρα την περασμένη χρονιά αρκετές φορές τόνιζε πως θέλει φορ αφού οι δυο δεν του φτάνουν. Στον ΠΑΟΚ πλέον είναι και ο ταλαντούχος Γιώργος Κούτσιας εκτός του Κάρολ Σφιντέρσκι αλλά πάντα υπάρχει στο «κάδρο» η απόκτηση ενός φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες για να υποστηρίξει το πλάνο του Αμπέλ Φερέιρα.

Και άλλος χαφ

Οι δυο μοναδικές μέχρι στιγμής μεταγραφές που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ αφορούν χαφ. Πήρε τον Σβαμπ και τον Νινούα αλλά δεν του αρκούν. Μπορεί ο εκπρόσωπος του Καντουρί να δήλωσε στη «Μ» πως ο παίκτης είναι αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ αλλά από τη στιγμή που το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο και πάντα υπάρχει το ενδιαφέρον από την Κροτόνε, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης του. Και επειδή ακριβώς στην παρούσα φάση δεν υπολογίζεται ο πολύτιμος Μίσιτς και η χρονιά θα είναι μεγάλη, ο ΠΑΟΚ θέλει έναν ακόμη χαφ που θα προσφέρει επιπλέον λύσεις.

Εξτρέμ

Η επιστροφή του Ζαμπά λογίζεται ως μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ αφού ο Βραζιλιάνος είχε να αγωνιστεί οκτώ μήνες. Η παρουσία του Τζόλη πλέον φαντάζει εγγύηση για την ομάδα όπως και αυτή του ανανεωμένου Πέλκα αλλά από εκεί και πέρα; Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Λημνιός προορίζεται ως φουλ μπακ από τον Φερέιρα και αν λάβουμε υπόψη πως ο Μπίσεσβαρ είναι με τα φεγγάρια του, η απόκτηση ενός εξτρέμ που θα μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα κρίνεται χρήσιμη ως απαραίτητη.

Αριστερό μπακ

Η παραχώρηση του Δημήτρη Γιαννούλη εφόσον βρεθεί ομάδα που θα ικανοποιήσει τα «θέλω» της ΠΑΕ αλλά και του παίκτη είναι πάντα ψηλά στη σχετική λίστα του μεταγραφικού «πάρε-δώσε». Το ότι στην παρούσα φάση ο παίκτης παραμένει στον ΠΑΟΚ δεν σημαίνει ότι δεν αναζητείται ο αντικαταστάτης του. Το ίδιο ακριβώς θα ίσχυε ακόμη και αν αυτή τη στιγμή ήταν στην ομάδα ο Βιεϊρίνια. Υπάρχει ο Τσαούσης και ο Μπαλογιάννης (εκεί τον δοκιμάζει πλέον ο Φερέιρα) αλλά ο Δικέφαλος ψάχνει ποδοσφαιριστή για αυτή τη θέση γι’ αυτό και άλλωστε όπως είχε αποκαλύψει η «Μ» ο Κώστας Σταφυλίδης παραμένει μια από τις πρώτες επιλογές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.