ΠΑΟΚ και Άρης δεν είναι έτοιμοι, όμως, μπορούν να την... κάνουν τη δουλειά

Δημήτρης Κανελλάκης20 Ιουλίου 2022

Μια μέρα μας χωρίζει από τις πρώτες... καλοκαιρινές δοκιμασίες για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Η ώρα του Conference League έφτασε για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης κι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον βαθμό της ετοιμότητάς τους και πόσο ικανές θα φανούν στο γήπεδο ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις πρόκρισής τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κακά τα ψέματα, σε αυτή τη φάση των προκριματικών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ δεν έχουμε ακόμη φτάσει ούτε στα τέλη του Ιουλίου, αυτό που μετράει για τις ελληνικές ομάδες είναι... να κάνουν τη δουλειά.

Το ξέρουμε ότι ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Άρης είναι απολύτως έτοιμοι. Ειδικά ο Άρης, με τόσο πολλούς νέους παίκτες και με δεδομένο ότι μόνο πέντε από τους 11 που θα ξεκινήσουν αύριο το βράδυ είναι από την προηγούμενη σεζόν. Οι άλλοι έξι θα είναι νέα πρόσωπα, οι περισσότεροι εκ των οποίων λίγες μόνο μέρες στην ομάδα, να προσπαθούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν πού βρίσκονται.

Είπαμε, όμως, έτσι είναι και υπ' αυτές τις συνθήκες, με αυτά τα δεδομένα θα δοθεί η μάχη για την πρόκριση. Με τον ΠΑΟΚ να είναι σαφέστατα πιο έμπειρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με συμμετοχές στους ομίλους του Europa League και του Conference League, με μια εξαιρετική πορεία την προηγούμενη σεζόν και με στόχο, φυσικά, να ξαναμπεί και να διεκδικήσει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Για τον Άρη είναι μεγαλύτερη η πρόκληση. Πρέπει, αρχικά, να ξορκίσει τον δαίμονα των ντροπιαστικών αποκλεισμών και να δει πώς θα κάνει το επόμενο βήμα, να μπορέσει, δηλαδή, να μπει στους ομίλους.

Διότι, όπως κι άλλες φορές έχει επισημανθεί, με τέτοια επένδυση που γίνεται αυτό το καλοκαίρι στους «κίτρινους», δεν μπορεί παρά η ευρωπαϊκή πορεία να αποτελεί προτεραιότητα. Αυτοί οι παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο Άρης δεν γίνεται να μην έχουν την φιλοδοξία να αγωνίζονται σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ ζητούμενο, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποτελούν και για το κλαμπ τα οφέλη από πλευράς γοήτρου και ενίσχυσης των ταμείων.

Οπότε, αυτό που μένει είναι να το αποδείξουν στην πράξη ΠΑΟΚ και Άρης ότι μπορούν όχι μόνο αυτά τα πρώτα εμπόδια, την Λέφσκι και την Γκόμελ, δηλαδή, αλλά και τα επόμενα να ξεπεράσουν και να είναι και οι δύο στους ομίλους του Conference League...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.