ΠΑΟΚ: Ίδρωσε, αγκομάχησε, αλλά πήρε τρίποντο ψυχολογίας

Γιώργος Καστάνης13 Δεκεμβρίου 2021

Μία δύσκολη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί της αξιόμαχης Λαμίας, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, έτσι όπως διαμορφώθηκε από τα πρώτα λεπτά με τον Αραμπούλι και πήρε ανάσες στο Πρωτάθλημα μετά από μία δύσκολη περίοδο, στην οποία είχε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Χρειάστηκε βεβαίως στο φινάλε και η συνδρομή του VAR που ακύρωσε σωστά το γκολ της Λαμίας, αλλά η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ έστω και με αγχωτικό τρόπο κατόρθωσε να πάρει τους τρείς βαθμούς που θα τον βοηθήσουν σταδιακά να επανακάμψει.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που αγωνίστηκαν στην βασική ενδεκάδα, τέσσερις Έλληνες παίκτες και αναφερόμαστε στους Λύρατζη, Τσιγγάρα, Πασχαλάκη και Μιχαηλίδη. Και αν οι δύο τελευταίοι είναι σταθερά στο βασικό σχήμα, οι Λύρατζης και Τσιγγάρας κέρδισαν με το σπαθί τους μία θέση και εάν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο, θα κέρδιζαν και το χειροκρότημα της εξέδρας.

 Ο Λύρατζης κάλυψε με αποτελεσματικό τρόπο το δεξί άκρο της άμυνας, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, βοήθησε και στα αμυντικά καθήκοντα και στα επιθετικά και έδωσε λύσεις. Ο Τσιγγάρας έδωσε ενέργεια στην μεσαία γραμμή, είχε σταθερότητα στις κινήσεις του και έδειξε πως αξίζει να βρίσκεται στο σχήμα, γιατί και την ικανότητα διαθέτει, αλλά και τα «πνευμόνια» για να τρέξει και να καλύψει χώρους.

Ο ΠΑΟΚ έφθασε στους 22 βαθμούς, έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στα Ιωάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ και αυτό που προέχει, είναι να παίξει με έξυπνο τρόπο για να περάσει με νικηφόρο αποτέλεσμα από την δύσκολη αυτή έδρα.

Ο Δικέφαλος μετά την ευρωπαϊκή του πρόκριση, θα μάθει σήμερα τον αντίπαλό του, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και παρά τις απουσίες βασικών παικτών, έχει τον τρόπο να ανταποκριθεί έως το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Λουτσέσκου διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια των συμπατριωτών του, γνωρίζει όμως πως έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, γιατί παράλληλα με το φρεσκάρισμα της ομάδας, χρειάζεται και τις νίκες για να ανακάμψει βαθμολογικά ο ΠΑΟΚ ειδικά στο Πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.