ΠΑΟΚ: Η πρόκληση για τρεις, αρχίζει από το clasico

Metrosport Team03 Ιανουαρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός 

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει χτίσει ένα σερί γκολ (από το ματς με τον Ιωνικό και έπειτα δεν έχει μείνει σε κανένα αγώνα χωρίς να σκοράρει, σημειώνοντας πέντε στην σειρά και δύο από αυτά με πέναλτι), αλλά δεν παραλείπει να χάνει και μεγάλες ευκαιρίες που στέλνουν το μήνυμα ότι μπορεί πολλά περισσότερα στο σκοράρισμα κι αρκεί κανείς να θυμηθεί τα 16 γκολ που είχε βάλει στην πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα με την φανέλα της ΑΕΚ. 

Ο Κάλεντ Νάρεϊ, εξάλλου, μπήκε εντυπωσιακά στην σεζόν, μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε σημειώσει τέσσερα γκολ, αλλά από εκείνο το βράδυ στις 17 Οκτωβρίου σίγησε και έχει να παρουσιάσει μόλις μία ασίστ το ματς με τον Παναιτωλικό, όταν και είχε σκοράρει, αλλά για… χιλιοστά το γκολ του ακυρώθηκε από το VAR. Τέλος, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που είχε συστηθεί με 14 τέρματα στην πρώτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ, φέτος μετρά μόλις ένα: την γκολάρα με τον Βόλο που μεγαλώνει όμως και την απορία γιατί δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ.

Αν υπολογίσουμε ότι ο Κωνσταντέλιας έχει αναλάβει να δημιουργεί και ακόμη δεν έχουμε δει στίγμα του ως σκόρερ, είναι προφανές ότι το βάρος για το γκολ πέφτει κυρίως σε αυτούς τους τρεις παίκτες. Σκοράρουν και άλλοι, όπως ο Ντόουγκλας τελευταία, όμως, αυτοί προορίζονταν για πρώτα βιολιά στο σκοράρισμα.

Στην Τούμπα ποντάρουν σε ξεκάθαρη βελτίωση τις επιδόσεις των τριών παικτών, ανεξάρτητα αν τελικά αποκτηθεί και άλλος παίκτης με μεταγραφή μέσα στον Ιανουάριο. Τόσο ο Πορτογάλος, όσο και ο Γερμαντογκολέζος και ο Σέρβος έχουν αποδείξει στην καριέρα τους ότι έχουν το γκολ και ο ΠΑΟΚ μπορεί να καρπωθεί από αυτούς και στον συγκεκριμένο τομέα. Θα έλεγε κανείς ότι είναι και βαρόμετρα για το αν ο ΠΑΟΚ ξεπεράσει την δυσκολία στο σκοράρισμα, αν θα βγάζει πιο συχνά γκολ με βάση την συχνότητα των ευκαιριών που έχει.

Το… γαμώτο με τους τρεις παίκτες είναι ότι συμμετέχουν πολύ ενεργά και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Καλύπτουν χώρους και μαρκάρουν όταν η ομάδα αμύνεται, ενώ βοηθούν και στο χτίσιμο των επιθέσεων. Ο Νάρεϊ και ο Αντρίγια κάνουν πολλά χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο, ενώ ο Ολιβέιρα υποδέχεται μπάλες και δίνει μάχες και εκτός περιοχής.

Ο Λουτσέσκου αναγνωρίζει την προσπάθειά τους και προσπαθεί να δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει σε αυτούς σε καθημερινή βάση και με συνεχή τετ-α-τετ.

Το clasico με τον Αρη είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να ξεμπουκώσουν, να βάλουν γκολ, κάποιος ή κάποιοι από αυτούς και να στείλουν το μήνυμα ότι το 2023 θα είναι διαφορετικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.