ΠΑΟΚ: Η προετοιμασία στην Κύπρο και η παρουσίαση των τριών αντιπάλων του

Γιώργος Μάντζιος25 Νοεμβρίου 2022

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επέλεξε την Κύπρο για τη χειμερινή προετοιμασία της ομάδας, στην οποία θα ταξιδέψει την Κυριακή στι 15:45 και θα εγκατασταθεί στη Λάρνακα και το Golden Bay Hotel μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Οι προπονήσεις της ομάδας θα διεξάγονται στο αθλητικό κέντρο των ακαδημιών της ΑΕΚ Λάρνακας, ενώ η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα δώσει και τρεις φιλικούς αγώνες.

Στις 28.11 στις 14:30 θα αντιμετωπίσει την Ασντόντ από το Ισραήλ, στις 01.12 στο Τσίρειο θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΛ Λεμεσού στις 18:30, ενώ στις 05.12 θα αντιμετωπίσει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τον Άρη Λεμεσού, πριν την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη.

Η «Μ» σας παρουσιάζει τις τρεις αντιπάλους του ΠΑΟΚ που μέσα από αυτά τα ισάριθμα φιλικά θα επιτρέψουν στον Δικέφαλο να προετοιμαστεί για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος αλλά και για τον αγώνα Κυπέλλου με την Καλαμάτα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Ασντόντ: Μόλις 23 χρόνια ζωής

Η Άσντοντ από το Ισραήλ ιδρύθηκε το 1999 και μετράει μόλις 23 χρόνιας ζωής. Την σεζόν 2004-2005 το κλαμπ τερμάτισε στην 3η θέση (την υψηλότερη που έχει τερματίσει στην ιστορία του) και βγήκε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (αποκλείστηκε από την Ντομζάλε στα πρώτα της παιχνίδια). Δέκα χρόνια αργότερα υποβιβάστηκε στην β΄κατηγορία, αλλά την επόμενη σεζόν επανήλθε (2016) και αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία μέχρι σήμερα. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο και το κίτρινο, το γήπεδο της έχει χωρητικότητα 7,500 θέσεις, ενώ πέρυσι η ομάδα αγωνίστηκε στο Europa Conference League, αλλά αποκλείστηκε από την Καραμπάχ από τον πρώτο γύρο.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από τον Ιανουάριο ο Ραν Μπεν Σίμον, που στο παρελθόν έχει εργαστεί για 3 χρόνια στην Εθνική Κύπρου (2017-2020) και πιο πριν - εκτός από ομάδες του Ισραήλ – στην ΑΕΚ Λάρνακας. Στο φετινό Πρωτάθλημα μετά από 13 αγωνιστικές είναι στην 6η θέση με 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες (15-16 γκολ) και θα παλέψει να διατηρηθεί στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο Γκανέζος φορ Μαματά (πρώτο της σκόρερ με 3 γκολ στο πρωτάθλημα) και ο Σέρβος αμυντικός Τσβέτκοβιτς (2 γκολ). Η αξία της ομάδας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ και ο επιτελικός Μοχάμεντ Κάνααν είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αξία (1,1 εκατομμύριο ευρώ). Συνήθως παίζει με τριάδα στην άμυνα, με αγαπημένο της σύστημα το 3-4-3. Το πρωτάθλημα στο Ισραήλ ξεκινά και πάλι στις 17 Δεκεμβρίου, ενώ πιο πριν η Άσντοντ θα παίξει για κύπελλο και Λιγκ Καπ.


ΑΕ Λεμεσού: Ψάχνει την χαμένη της αίγλη

Από τις πλέον ιστορικές ομάδες στην Κύπρο η ΑΕ Λεμεσού, ιδρύθηκε το 1930 και μετράει 13 τίτλους (6 Πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα) στην 92χρονη ιστορία της. Τελευταίο Πρωτάθλημα το 2012, τελευταίο της Κύπελλο το 2019. Αγωνίζεται ανελλιπώς στην μεγάλη κατηγορία, με εξαίρεση την σεζόν 1968-69. Η ΑΕΛ έχει συμμετάσχει πολλές φορές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ποδοσφαίρου. Σημαντικότερα επιτεύγματα της είναι η συμμετοχες της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τις περιόδους 2012-13 και 2019-20. Χρώματα της ομάδας το κίτρινο και το μπλε, στάδιο που αγωνίζεται το «Τσίρειο» (αν και σήμερα είναι ιστορική μέρα για Απόλλων, ΑΕ και Άρη Λεμεσού, αφού είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του νέου σταδίου της πόλης «Αλφαμέγα»). Στον πάγκο της ομάδας, κάθεται ο Σκοπιανός Τσέντομιρ Γιανέφσκι που έχει δουλέψει σε αρκετές ομάδες στην Κύπρο και στο Βέλγιο.

Η ΑΕ Λεμεσού μετά από 11 αγωνιστικές στο κυπριακό Πρωτάθλημα είναι στην 7η θέση με 14 βαθμούς (4-2-5 και 10-10 γκολ). Στόχος η εξάδα και τα πλέι οφ. Από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο Ζαϊρινός χαφ Τσιμπολά και ο φορ από το Μπουρουντί Μπεραχίνο, αμφότεροι με 2 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας είναι περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ και ο παίκτης με την μεγαλύτερη αξία, είναι ο φορ Μπεραχίνο (1,5 εκατομμύριο ευρώ). Αγαπημένο σύστημα του κόουτς Γιανέφσκι το 4-1-4-1, ενώ ξεκινα και πάλι τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα την ερχόμενη Κυριακή, υποδεχόμενη την Ανόρθωση.


Άρης Λεμεσού: Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του

Ο Άρης Λεμεσού είναι η 3η ομάδα της πόλης, μετά τον Απόλλωνα και την ΑΕ Λεμεσού. Ιστορικό σωματείο και αυτό, αφού ιδρύθηκε επίσης το 1930, με χρώματα του, το πράσινο και το άσπρο. Δεν έχει ωστόσο τις επιτυχίες των άλλων ομάδων, αφού δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο. Φέτος έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά αποκλείστηκε στο Europa Conference League σχεδόν αμέσως, από την Νέφτσκι Μπακού. Από τον περασμένο Φεβρουάριο στον πάγκο της ομάδας είναι ο Λευκορώσος τεχνικός Αλεξέι Σπιλέφσκι, που πιο πριν εργαζόταν σε Άουε (Γερμανία), Καϊράτ (Αζερμπαϊτζάν) και Ντιναμό Μπρεστ (Λευκορωσία). Το ξεκίνημα της ομάδας στο νέο Πρωτάθλημα είναι πάντως εντυπωσιακό, αφού μετά από 11 αγωνιστικές είναι στην 2η θέση και στο -4 από την πρωτοπόρο Πάφο. Μετράει ήδη 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με 24-9. Από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο Σουηδός μέσος Μπένγκτσον και ο Ρώσος φορ Κοκόριν, που μετρούν από 4 γκολ στο Πρωτάθλημα. Μοιράζεται και αυτή το Τσίρειο με τις άλλες δύο ομάδες της πόλης, αλλά θα παίζει και αυτή στο νέο «στολίδι» της πόλης, το στάδιο «Αλφαμέγα», που εγκαινιάζεται σήμερα. Η ποδοσφαιρική της αξία στο χρηματιστήριο είναι περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ και οι παίκτες με τη μεγαλύτερη αξία είναι ο μέσος Στεπίνσκι (2,5 εκατομμύρια ευρώ) και ο επίσης μέσος Γιαμπλόνσκι (1,2 εκατομμύριο ευρώ). Αγαπημένο σύστημα του προπονητή της το 4-2-3-1, ενώ ξεκινά και πάλι τις υποχρεώσεις της στο κυπριακό Πρωτάθλημα την ερχόμενη Δευτέρα, υποδεχόμενη την πρωτοπόρο ομάδας της Πάφου.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.