ΠΑΟΚ: Η μισή δουλειά τελείωσε!

Metrosport Team08 Ιουλίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ο τίτλος είναι ουδέτερος. Εκλύει αρνητικές και θετικές σκέψεις. Από τη μία ο ΠΑΟΚ φρόντισε να απομακρύνει το γρηγορότερο δυνατό τους παίκτες που δεν υπολόγιζε τη νέα χρονιά και να φέρει σ’ ένα μεγάλο μέρος αντικαταστάτες. Όμως σε καμία των περιπτώσεων δε μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι ο Λουτσέσκου έχει το υλικό εκείνο που μπορεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, να του δώσει τη δυνατότητα να κάνει την ομάδα πρωταγωνίστρια. Ο κόσμος πρέπει να βγάλει από το μυαλό του το τι ήταν ο ΠΑΟΚ την τελευταία πενταετία. 

Η ομάδα εκτός του ότι αλλάζει ριζικά, κινείται σε αρκετό χαμηλότερο μπάτζετ με αποτέλεσμα ο Μπότο να παίζει ένα διαρκές στοίχημα με τους παίκτες που φέρνει. Προσπαθεί με τις γνώσεις και τις γνωριμίες, με την εργατικότητά του να υπογράψει συμβόλαια με ποδοσφαιριστές μέσης και μικρής ηλικίας οι οποίοι θα διαθέτουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο προπονητής. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι όλοι αυτοί ή έστω ένα μεγάλο μέρος τους θα καταφέρουν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τις προσδοκίες του τεχνικού διευθυντή. 

Ο Λουτσέσκου καλείται να φτιάξει τα πράγματα από την αρχή. Δεν έχει παίκτες ποιότητας με προσωπικότητες που ξεχωρίζουν. Διαχειρίζεται την ελπίδα και το κίνητρο αυτών που ήρθαν . Θα προσπαθήσει να τα βάλει όλα σε ένα καλούπι και μαζί με αυτούς που απέμειναν να δημιουργήσει μια ομάδα πρωταγωνίστρια για την επόμενη πενταετία. Αυτό είναι δύσκολο έως αδύνατο εάν δεν έρθουν και δύο τουλάχιστον ποιοτικοί παίκτες στην θέση του οργανωτή και του στόπερ αν υποθέσουμε ότι ήδη έχει κλείσει ο Νάρεϊ. 

Ο Δικέφαλος κατάφερε να δώσει στην Ελλάδα φέτος μια ακόμη θέση στο τσάμπιονς λιγκ. Είναι όμως αμφίβολο αν θα μπορέσει να την διεκδικήσει με ένα ρόστερ που θα χτίζεται και θα ψάχνεται. Οι υπόλοιπες ομάδες είτε συμπληρώνουν πάνω στους υπάρχοντες κορμούς, όπως ο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είτε φέρνουν παίκτες με μεγάλα συμβόλαια όπως ο Άρης και η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ προς στιγμήν ακολουθεί το αρχικό σχέδιο αλλά κανείς δεν ξέρει όχι με βεβαιότητα αλλά με ελάχιστη σιγουριά, ότι αυτό το σχέδιο θα φέρει καρπούς. 

Η αλλαγή δεν γίνεται φέτος στον ΠΑΟΚ όπως έγινε το 17-18 με Μπίσεσβαρ, Μάτος, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς αλλά με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται είτε στη Λατινική Αμερική είτε στις δεύτερες κατηγορίες προηγμένων πρωταθλημάτων. Ακόμη και ο στόπερ ο Νάσμπεργκ που θα έρθει, προέρχεται από ένα χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα που και σ’ αυτό η ομάδα του κινδυνεύει. Εμείς σε αυτό το άρθρο δεν κάνουμε ούτε καν κριτική. Απλώς παραθέτουμε τα γεγονότα τονίζοντας ότι δεν είναι έκπληξη να τερματίσει ο ΠΑΟΚ τέταρτος ή πέμπτος αν δεν έρθουν δυο πολύ καλοί παίκτες μέχρι την 31η Αυγούστου!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.