ΠΑΟΚ: Η μεταμόρφωση παικτών «πυλώνων»…

Αρις Νικολάκης21 Οκτωβρίου 2022

Εμείς πάντως, επιμένουμε Δεν εμμένουμε. Πρέπει να στυλώσει τα πόδια του ο «δικέφαλος». Να προσγειωθεί κατ’ αρχήν στην Τούμπα μετά την «απίθανη πτήση» του στο «Γ. Καραϊσκάκης». Να στυλώσει τα πόδια του στη συνέχεια. Για να μην παρασυρθεί από τα πολλά, τα πάρα πολλά μποφόρ τα οποία έπνευσαν – και πνέουν – ακόμη – από τον ενθουσιασμό για το νικηφόρο πέταγμα του στον Πειραιά.

Ο Αστέρας δεν έχει σβήσει. Μπορεί, να μη λάμπει όπως έλαμπε αλλά… Δεν έχει σβήσει. Είναι μια ομάδα η οποία δύσκολα νικά και δύσκολα ηττάται. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι η ομάδα η οποία εύκολα νικά. Δεν ήταν τουλάχιστον, μέχρι τη νίκη της κόντρα στον Ολυμπιακό. Και δεν μπορεί, να γίνει από τον έναν αγώνα στον άλλον.

Γιατί δεν μπορεί: Επειδή απλά, για να γίνει… Να μεταμορφωθεί δηλαδή, πρέπει να μεταμορφωθούν παίκτες της. Ποιοι παίκτες; Οι παίκτες «πυλώνες». Επί παραδείγματι… Ζίβκοβιτς ( ο Αντρίγια, έτσι;), Αουγκούστο, Ολιβέιρα, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Κούρτιτς. Έχουμε την εντύπωση πως αυτοί – οι… επί παραδείγματι – απέχουν παρασάγγες από τον καλό τους εαυτό. Ναι, δε λέμε. Πέρασαν και τα χρόνια τους. Δεν εξηγείται όμως, έτσι το διαρκές ντεφορμάρισμα τους…

Τώρα, εάν εσείς θεωρείτε, πως είναι σε φόρμα κι είναι σεβαστό δικαίωμα σας… να μας συγχωρείστε επειδή διαφωνούμε απόλυτα! Φυσικά, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε, να έχει εναλλακτικές. Και δη καλύτερες από τος υφιστάμενες. Δεν έχει. Δε θα έχει μέχρι τον Ιανουάριο. Αυτόν τον ΠΑΟΚ οφείλει, να στηρίξει ο κόσμος του. Αξίζει, να τον στηρίξει. Φάνηκε, πως αξίζει στην άλωση του «Γ. Καραϊσκάκης» . Θα φανεί, πως τον στηρίζει και την Κυριακή, στην Τούμπα…

Θα βάλει λοιπό, πλάτες πάλι ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ανάλογα οφείλει, να βάλει πλάτες κι η ομάδα του. Κι επαναλαμβάνουμε. Είναι «σκληρό καρύδι» Αστέρας. Με πολλές ζημιές κατά του ΠΑΟΚ στο ενεργητικό του. Και με σκοπό ο οποίος θα αγιάσει τα μέσα του. Το πιάνετε το υπονοούμενο; Πιάστε το!

Η μεταμόρφωση των παικτών τους οποίους ο Λουτσέσκου κατέστησε κι εφέτος «πυλώνες», είναι το «άλφα και το ωμέγα» της οικοδόμησης νέας ομάδας. Κατά πως λέει (τον τελευταίο καιρό καθώς – κακώς, κάκιστα – δεν το έλεγε αρχικά… ) ο Ρουμάνος προπονητής. Δεν βοηθά ούτε κατ’ ελάχιστο μέχρι τώρα ο Ζίβκοβιτς. Δεν βοηθά ο Μπίσεσβαρ, ο Αουγκούστο. Δεν βοηθούν μένοντας στα pits Ολιβέιρα κι Ελ Καντουρί. Κατ’ ελάχιστο βοηθά ο Κούρτιτς. Δε γίνεται βέβαια, έτσι ορθή δουλειά οικοδόμησης. Το… χαρμάνι της θέλει και νιάτα με ενθουσιασμό και απύθμενες φυσικές δυνάμεις. Θέλει κι εμπειρίες. Μυαλά ώριμα. Παθόντες και μαθόντες θέλει…

«…Τα πράγματα πού πρέπει να κάνεις, τα μαθαίνεις κάνοντάς τα», έλεγε ο Αριστοτέλης στο μαθητή του, τον Αλέξανδρο. Εκεί στα Ανάκτορα της Πέλλας, την πρωτεύουσα του Μακεδονικού Κράτους. Η αναφορά (παρεμπιπτόντως, έτσι;) για να μην διαγράφουμε την ιστορία. Όπως επιχείρησαν, να πράξουν οι της τέως (συγ)Κυβέρνησης με την επαίσχυντη εθνικά «Συμφωνία των Σκοπίων»!

ΥΓ 1 : Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων. Τα κόμματα έπονται. Ο ΠΑΟΚ προηγείται. Η δυναμική του κόσμου του είναι για αγωνιστικους χώρους. Δεν είναι για κομματικούς.

ΥΓ 2 : Όσοι ευθέως ή πλαγίως επιχειρούν, να συνδέσουν τον ΠΑΟΚ με κόμματα βλάπτουν σοβαρά την υγεία του. Δικαίωμα όλων, σεβαστό κι αναφαίρετο, να επιλέγουν κόμματα. Ουδενός δικαίωμα όμως, είναι να καθιστά τον ΠΑΟΚ… ρυμουλκούμενο και το κόμμα ρυμουλκό!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.