ΠΑΟΚ: Η Κλαμπ Μπριζ στο πιάτο σας, με τη ματιά του Χάρη Αποστολίδη

Κωστής Παναγιώτου10 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ αύριο βράδυ καλείται να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa Conference League, με την Κλαμπ Μπριζ να φιλοξενεί την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, στο Jan Breydel-Stadion (11/4, 22:00, Live Metropolis 95.5 – Metrosport.gr).

Η πορεία των δύο ομάδων από τους ομίλους και έπειτα είναι πανομοιότυπη. Οι Βέλγοι τερμάτισαν αήττητοι στην πρώτη θέση του ομίλου, έχοντας 5 νίκες και 1 ισοπαλίας, όπως και ο ΠΑΟΚ, οποίος έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε ευρωπαϊκό όμιλο για ελληνική ομάδα.

Στους "16" η Κλαμπ Μπριζ κοντραρίστηκε με τη Μόλντε, ενώ ο "δικέφαλος" με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στον πρώτο αγώνα σε Νορβηγία και Κροατία αντίστοιχα, οι δύο αυριανοί μονομάχοι ηττήθηκαν, αλλά στη ρεβάνς κυριάρχησαν και ανέτρεψαν το εις βάρους τους σκορ, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

«Είναι ευάλωτοι στην άμυνα, ξεχωρίζουν οι Τιάγκο και Όλσεν»

Το Metrosport.gr επικοινώνησε με τον πρώην γυμναστή του Άρη και νυν της Σερκλ Μπριζ, Χάρη Αποστολίδη, οποίος ανέλυσε τις αδυναμίες και τα ατού της Κλαμπ Μπριζ, ενώ αναφέρθηκε στο πώς υποδέχθηκαν στη Μπριζ την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά, σχολίασε τον αγώνα της Σερκλ Μπριζ με την Κλαμπ Μπριζ (1/4): «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, τους πιέσαμε ψηλά και τους δημιουργήσαμε προβλήματα στην άμυνά τους. Στο δεύτερο μέρος όμως ισορρόπησαν το παιχνίδι, είχαν πολλές ευκαιρίες, έχουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».

Για το αγωνιστικό προφίλ της Κλαμπ Μπριζ και τα αστέρια των Βέλγων: «Είναι μια ομάδα που θέλει την κατοχή της μπάλας στα πόδια της, έχοντας τη γραμμή της άμυνάς της ψηλά στο γήπεδο, αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους πίσω, αν ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλευτεί αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, γιατί όπως είπα και προηγουμένως, έχουν ευάλωτη άμυνα. Δυνατό σημείο της ομάδας είναι ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει.

Από το φετινό ρόστερ της Μπριζ ξεχωρίσει σίγουρα ο Ιγκόρ Τιάγκο, οποίος είναι και η ακριβότερη πώληση που έχει γίνει στο βέλγικο πρωτάθλημα. Είναι ουσιαστικά target-man, παίζει μέσα στο κουτί και περιμένει από τους συμπαίκτες του να τον σημαδέψουν, ψάχνοντας πολλές φορές το miss match, κυρίως με πιο κοντούς παίκτες. Δυνατό του σημείο είναι τα τελειώματα και η δύναμή του.


Ο Σκοβ Όλσεν είναι επίσης πολύ κομβικός στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, παίζει συνήθως στη δεξιά πλευρά και συγκλίνει, επιχειρώντας με το καλό αριστερό του πόδι είτε να τελειώνει τις φάσεις, είτε να πασάρει. Δυνατό του στοιχείο είναι οι καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Ποιοτικός παίκτης είναι και ο αρχηγός της ομάδας ο Βανάκεν, οποίος παίζει σαν 8άρι στο κέντρο, αλλά έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Σημαντική συνεισφορά επιθετικά έχει ο Νούσα, οποίος είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κλαμπ Μπριζ.

Ο Ζιγκερνάγκεν είναι επίσης σημαντικός στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, ήταν επιλογή του Ντέιλα, επειδή τον είχε και στη Σταντάρ Λιέγης, έπαιξε αρκετά παιχνίδια ως βασικός, αλλά για ήταν τραυματίας σχεδόν ένα μήνα, ενώ αγωνίστηκε λίγα λεπτά κόντρα στην Άντερλεχτ.

Το σύστημα που επιλέγει συνήθως η Μπριζ είναι το 4-3-3, και θέλουν να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά επειδή ανεβάζουν πολύ ψηλά τη γραμμή, αφήνουν κενούς χώρους, με αποτέλεσμα να είναι συχνά ευάλωτοι στις πίσω γραμμές. Επίσης, όταν χάνει την κατοχή πιέζει πολύ για ανακτήσει άμεσα τη μπάλα και να επιτεθεί ξανά».

«Η Ευρώπη είναι το αποκούμπι τους, υπήρξε ένα αίσθημα αισιοδοξίας για την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ»

Για τη φετινή σεζόν της Μπριζ και το αποκούμπι της Ευρώπης: «Στη Μπριζ η χρονιά θεωρείται αποτυχημένη, καθώς είναι πολύ πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, έχουν αποκλειστεί στο Κύπελλο και η Ευρώπη αποτελεί το αποκούμπι τους και ευελπιστούν να έχουν μια καλή πορεία. Θα δώσουν έμφαση όμως και στο πρωτάθλημα γιατί κυνηγούν να βγουν Ευρώπη, ενώ σε περίπτωση που δεν βγουν θα είναι ντροπή για την ομάδα».


Για τον Χάγιεν: «Ο Χάγιεν είναι παιδί της ομάδας, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κλαμπ Μπριζ και η επιλογή να κάτσει στον πάγκο ήταν επειδή γνωρίζει το κλαμπ. Πάντως τα δημοσιεύματα εδώ στο Βέλγιο αναφέρουν πως η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή για τη νέα σεζόν, με το όνομα του Φαν Νίστερλοϊ να ξεχωρίσει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα γράφουν στον βέλγικο Τύπο».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πώς υποδέχθηκαν οι Βέλγοι την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ: «Όταν έμαθαν ότι παίζουν με τον ΠΑΟΚ, υπήρξε ένα αίσθημα αισιοδοξίας, γιατί απέφυγαν ομάδες μεγαθήρια. Αυτό αφορά περισσότερο τους φίλους και ανθρώπους γύρω από την Κλαμπ Μπριζ, γιατί σίγουρα μέσα στην ομάδα γνωρίζουν πως ο ΠΑΟΚ φέτος έχει κάνει μια καταπληκτική πορεία στην Ευρώπη».

Photo credits: Δημήτρης Γιαννακίδης/dimigiann93@hotmail.com

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.