ΠΑΟΚ: Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Κώστας Πετρωτός21 Οκτωβρίου 2021

Θα ήταν αδιανόητο η διαχείριση του αποψινού αγώνα με την Κοπεγχάγη να μην γίνεται με βάση και τις ανάγκες του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το είπε έμμεσα και ο Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου και φυσικά θα ήταν τεράστιο σφάλμα να το ομολογήσει ευθαρσώς, γιατί αυτόματα θα ακύρωνε αυτό που σχεδιάζει για απόψε.

Σε μεγάλο βαθμό όσα επιχειρεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι αναμενόμενα. Θα ξεκουράσει πιθανόν τον Βιεϊρίνια, θα κρατήσει στον πάγκο τον Βαρέλα και τους Ελ Καντουρί και Ντόουγκλας για να έχει φρέσκα πόδια στο Καραϊσκάκη, με δεδομένο ότι και ο Κούρτιτς δεν είναι έτοιμος, θα ποντάρει στην φόρμα που έχει με την Πολωνία ο Σφιντέρσκι.

Η σκέψη του που θέλει λίγη παραπάνω ανάλυση είναι η πιθανότητα να επαναφέρει το 4-2-3-1, αφήνοντας στην άκρη το σχήμα με τρεις μέσους. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, προφανώς μελέτησε την Κοπεγχάγη και διαπίστωσε ότι έχει αμυντικά προβλήματα. Το ‘πε και χθες ο Γιέσπερ Γιόχανσεν μιλώντας στο Metropolis 95,5. Αν ο ΠΑΟΚ πετύχει πρώτος γκολ μπορεί να «σκοτώσει» την Κοπεγχάγη. Γιατί όχι λοιπόν; Η καλύτερη άμυνα, ενίοτε, είναι η επίθεση και μένει να φανεί πόσο τύχη θα έχει το πλάνο του παμπόνηρου προπονητή του ΠΑΟΚ.

Από κει και πέρα, είναι πολύ σημαντική μαζική παρουσία ΠΑΟΚτσήδων στα ευρωπαϊκά ματς. Ελειψαν πολύ είναι αλήθεια και θα δώσουν σημαντική ώθηση στους παίκτες του Δικεφάλου. Και οι ίδιοι έχουν ένα χρέος, άλλωστε. Να δείξουν ότι το ματς με τον Βόλο ήταν απλά μία παρένθεση χαλαρότητας και τίποτα παραπάνω. Εδώ θα φανεί και πόσο πληγώθηκε ο εγωισμός τους από αυτό που συνέβη και ήταν βαρύ για το πρεστίζ ενός συλλόγου όπως ο ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση το ματς απόψε θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Εδικά, αν και η Κοπεγχάγη φανεί ότι πάει να συνδυάσει στην διαχείριση του ματς το ντέρμπι με την Μπρόντμπι. Εκεί θα μετρήσει ποια ομάδα έχει το καθαρότερο μυαλό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.