ΠΑΟΚ: Η αμυντική αδυναμία έχει τις εξηγήσεις της

Metrosport Team31 Δεκεμβρίου 2021

Η χρονιά του 2021 για τον ΠΑΟΚ, έληξε ιδανικά, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν εντός του τελευταίου μήνα, με τους ασπρόμαυρους να κερδίζουν στα εναπομείναντα ματς της Super League, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση τόσο στα Play Off του Conference League, όσο και στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Ωστόσο, η ομάδα μόνο πειστική δεν ήταν, ιδίως μετά από τη τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες, έχοντας 5 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα (σε Ελλάδα και Ευρώπη), πιστοποιώντας πως ακόμη χρειάζεται αρκετή δουλειά, σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς, σίγουρα είναι και η άμυνα, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα, την άμυνα της χρονιάς που ο Λουτσέσκου είχε κατακτήσει το αήττητο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά, η κακή αμυντική λειτουργία αποτυπώνεται πλήρως και στους αριθμούς, οι οποίοι φανερώνουν την «γύμνια» του ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν.

Οι ασπρόμαυροι λοιπόν, έχουν δεχθεί φέτος συνολικά 29 τέρματα (σε Ελλάδα και Ευρώπη), έχοντας δώσει 27 αγώνες, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο Δικέφαλος δέχεται σίγουρα ένα γκολ κατά μέσο όρο, σε κάθε του παιχνίδι. Μάλιστα, εμβαθύνοντας λίγο περισσότερο στα στατιστικά, ανακαλύπτουμε πως σε μ.ο. ο ΠΑΟΚ δέχεται ένα γκολ ανά 3,24 τελικές του αντιπάλου στον στόχο, δηλαδή σουτ εντός εστίας.

Πάντως, το πρόβλημα στην άμυνα φαίνεται και από τις φορές που ο ΠΑΟΚ φέτος κράτησε ανέπαφη την εστία του, καθώς το έκανε μόλις 8 φορές σε 27 επίσημα ματς. Αυτό σημαίνει, πως ο Δικέφαλος καταφέρνει να μη δεχθεί γκολ φέτος ανά περισσότερο από 3 παιχνίδια.

Έτσι λοιπόν, γίνεται εύκολα κατανοητό, πως εάν θέλουν οι ασπρόμαυροι να πετύχουν φέτος κάτι καλό, θα πρέπει σίγουρα να βελτιώσουν την αμυντική λειτουργεία και να σταματήσουν να δέχονται γκολ, με τέτοια ευκολία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.