ΠΑΟΚ: Η ιστορία πίσω από το νούμερο «55» που επέλεξε ο Ράφα Σοάρες!

Χάρης Εμμανουηλίδης07 Ιουνίου 2022

Το απόγευμα της Κυριακής ο Ράφα Σοάρες έφτασε στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τον ΠΑΟΚ με τον Πορτογάλο μπακ να είναι έτοιμος μαζί με τον Αντρέ Βιεϊρίνια, που παραμένει για έναν ακόμα χρόνο στον Σύλλογο, να αποτελέσουν το αμυντικό δίδυμο του Δικεφάλου για την αριστερή πλευρά των μετόπισθεν.

Ο 27χρονος ακραίος αμυντικός με την ανακοίνωση της μεταγραφής του επέλεξε και τον αριθμό με τον οποίο θα αγωνίζεται με τον Δικέφαλο, με τον ίδιο να επιλέγει τον αριθμό «55». Σε πολλούς μπορεί να φαίνεται λίγο... ιδιαίτερο αλλά για τον ίδιο τον Ράφα, όχι τόσο, καθώς θα είναι η πέμπτη φορά που θα αγωνιστεί με αυτόν τον αριθμό στη φανέλα, καθώς παλαιότερα το είχε επιλέγει για τέσσερις φορές, στην Πόρτο Β τη σεζόν 15/16, στην Ακαντέμικα το 16/17, στην Ρίο Άβε την επόμενη χρονιά και στην Πορτιμονένσε το 17/18.

Ο γεννημένος στη Βόρεια Πορτογαλία αριστερός οπισθοφύλακας που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα επόμενα τρία χρόνια έχει μία.... «τρέλα» με το «5», καθώς από τη σεζόν 11/12 στην Κ17 της Εθνικής Πορτογαλίας, επέλεγε τον εν λόγω αριθμό χωρίς... διάλλειμα μέχρι και την Κ21, τη σεζόν 2015/16.

Σε συλλογικό επίπεδο, το «5» κάνει πρώτη φορά την εμφάνιση του το 2013 όταν ο ίδιος αγωνίζεται στην Πόρτο Β, επανεμφανίζεται στη Φούλαμ Κ23 και στην πρώτη ομάδα το 2017/18 και στη συνέχεια είναι η εμφάνιση με την οποία αγωνίζεται στη Βιτόρια Γκιμαράες.

Στον ΠΑΟΚ, με τα μέχρι τώρα δεδομένα το νούμερο 5 ήταν διαθέσιμο έπειτα από την αποχώρηση του Φερνάντο Βαρέλα, με τον Πορτογάλο ωστόσο να επιλέγει το «55».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.