ΠΑΟΚ: Η φανέλα με το Νο9 ζητά μόνιμο κάτοχο

Χρύσανθος Δοβλέτογλου01 Αυγούστου 2022

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 και η αλήθεια είναι ότι από τότε ο ΠΑΟΚ δεν ξαναβρήκε μία «κολόνα» στην κορυφή της γραμμής κρούσης. Εναν παίκτη δηλαδή που θα είναι γκολτζής, που θα εμπνέει εμπιστοσύνη ότι μπορεί να... βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και που θα «γεμίζει» την αντίπαλη περιοχή. Ο Σέρβος φορ είχε ολοκληρώσει την παρουσία του στην Τούμπα με την εντυπωσιακή επίδοση 55 γκολ σε 86 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, βάζοντας φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στις επιτυχίες της ομάδας.

Ο Σφιντέρσκι και ο Ακπομ

Λίγες ημέρες αφότου έφυγε ο Πρίγιοβιτς αποκτήθηκε ο Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός στις 3,5 σεζόν του στον Δικέφαλο πέτυχε 35 τέρματα, είχε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, όμως, δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί και να... ξεκινάει η ενδεκάδα από αυτόν, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Μοιράστηκε τη θέση με τον Ακπομ, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Άγγλος επιθετικός αποχώρησε για την Μίντλεσμπρο, ενώ στη συνέχεια είχε για συμπαίκτες στην γραμμή κρούσης τον Τσόλακ, ο οποίος δεν έπεισε, και για έξι μήνες ως δανεικό τον Κρμέντσικ. Τον Ιανουάριο του 2022 ο Σφιντέρσκι συμφώνησε με τους Σάρλοτ, ενώ ο Ακπομ είχε επιστρέψει ως δανεικός για να καλύψει το κενό του σοβαρά τραυματία Ολιβέιρα.


Το κεφάλαιο Ολιβέιρα

Η αλήθεια είναι ότι στο πρόσωπο του Ολιβέιρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβλεπε τον στράικερ που θα μπορούσε να εμπιστευτεί. Ο πολύπειρος Πορτογάλος, όμως, στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στην αρχή της περασμένης σεζόν, στον αγώνα με την Μποέμιανς, επέστρεψε προς το τέλος της χρονιάς, αλλά λίγο πριν το πρώτο επίσημο ματς με την Λέφσκι διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά! Έτσι τέθηκε ξανά νοκ άουτ και ο ΠΑΟΚ συνέχισε να... βράζει στο ζουμί του.

Ο Ρουμάνος κόουτς, μη έχοντας λύσεις, παρά μόνο τον ανέτοιμο Μπράντον και τον άπειρο Κούτσια, τοποθέτησε στη ρεβάνς με τους Βούλγαρους στην Τούμπα, στην κορυφή της επίθεσης, τον Νάρεϊ. Ο Γερμανός εξτρέμ, πάλεψε, αλλά ήταν αδύνατο, όπως παραδέχθηκε και ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου, να γίνει απειλητικός, γιατί δεν είχε στηρίγματα γύρω του.

Γυρίζοντας στον Ολιβέιρα, όταν επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, είναι δεδομένο ότι θα καπαρώσει και πάλι τη θέση του φουνταριστού. Ομως, με το βεβαρυμμένο ιστορικό τραυματισμών του κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα μπορέσει να προσφέρει σε διάρκεια. Εχοντας στο παρελθόν αγωνιστεί σε Ρέντινγκ, Σουόνσι, Ρίο Άβε, Μπενφίκα, Νότιγχαμ, Λα Κορούνια, Πάκος Φερέιρα, Ρεν και ΑΕΚ, με την τεράστια εμπειρία του, είναι η... τελευταία ελπίδα του Δικεφάλου - εφόσον δεν αποκτήσει άλλον σέντερ φορ - για να μην μείνει όλη τη σεζόν χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό.

Οι επιλογές του Λουτσέσκου

Πλην του Ολιβέιρα, οι επιλογές που έχει στα χέρια του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή είναι ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος, όμως, δεν είναι το κλασικό εννιάρι, ο Κούτσιας, ο οποίος δεν έχει εμπειρία για να σηκώσει ακόμη το βάρος, όπως τόνισε και ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό, ενώ εκεί μπορεί να παίξει και ο Νάρει, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ στερείται ένα ποιοτικό ποδοσφαιριστή από τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.