ΠΑΟΚ: Η επίδραση του Μάντζαρη και το νέο πλάνο

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2021

Η απόφαση προσθήκης του Βαγγέλη Μάντζαρη αποδείχθηκε ευεργετική για τον ΠΑΟΚ όχι μόνο λόγω της βαθμού επίδρασης του 31χρονου γκαρντ στο παιχνίδι της ομάδας αλλά και γιατί η πληθώρα των προβλημάτων τραυματισμού προκάλεσε ακόμη και αριθμητικό ζήτημα.

Για παράδειγμα, ο προχθεσινός αγώνα με τη Λάρισα ήταν ειδικών συνθηκών λόγω των απουσιών των Μάλκολμ Γκρίφιν, Μάρβιν Τζόουνς και Τζος Κάρτερ και το δυσάρεστο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι δεν μπορεί να υπολογίζει τον τελευταίο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Στην ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ δεν θέλησε να κοινοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα τραυματισμού του Αμερικανού, ωστόσο, πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι είναι σχεδόν απίθανο να αποφύγει την επέμβαση στη μέση. Προς το παρόν, το ιατρικό επιτελείο αντιμετωπίζει το πρόβλημα με θεραπευτική αγωγή αλλά θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αποκαταστήσει τον τραυματισμό. Αυτό σημαίνει ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο 35χρονος φόργουορντ θα χάσει το υπόλοιπα της χρονιάς, γι’ αυτό εξάλλου ο ΠΑΟΚ βγήκε επίσημα στην αγορά αναζητώντας ένα «4αρι».

Το τελευταίο έχει τη σημασία τους γιατί οδηγεί στα εξής συμπεράσματα. Πρώτον: Παρότι αμφισβητήθηκε εντονότατα και στην πραγματικότητα ο Άρης Λυκογιάννης αναζήτησε σέντερ στην αγορά, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ζήτημα αντικατάστασης του Ντέρεκ Ογκμπέιντε καθώς προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός πάουερ φόργουορντ. Δεύτερον: Από τη στιγμή που επιλέχθηκε η προσθήκη παουερ φόργουορντ, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στη θέση «3» και για την ακρίβεια θα επιδιωχθεί η αξιοποίηση της ικανότητάς του στο post game. Τρίτον: Δεδομένης και της προσθήκης του Βαγγέλη Μάντζαρη, θα υπάρξουν στιγμές του παιχνιδιού όπου ο Λυκογιάννης θα χρησιμοποιεί σχήμα με τρεις κοντούς και δύο δημιουργούς με την ταυτόχρονη παρουσία δύο εκ των Μάντζαρη, Γκριφιν, Λοβ και Τολιόπουλου.

Η απόφαση για την αλλαγή σχεδίου επίσης πηγάζει από δύο συμπεράσματα. Καταρχήν, από τον βαθμό επίδρασης του Βαγγέλη Μάντζαρη στο παιχνίδι της ομάδας καθώς τη μετέτρεψε σε πιο δημιουργική, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο αξιοποίησης (έως) και του Ογκμπέιντε. Δεύτερον, ο ΝτιΛίο μπορεί να είναι αποτελεσματικός στην επίθεση, αμυντικά όμως είναι ευάλωτος, δεν ανταποκρίνεται σε άμυνες με αλλαγές ούτε σε post άμυνα. Κι έτσι, ο Αρης Λυκογιάννης εκτίμησε ότι η ομάδα του χρειάζεται ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση, κυρίως για να καλύψει και το αμυντικό πρόβλημα που έχει η περιφερειακή γραμμή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.