ΠΑΟΚ: Η έλλειψη φρεσκάδας, τα ταξίδια και η κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο

Γιώργος Καστάνης26 Οκτωβρίου 2021

Ηταν ορατό διά γυμνού οφθαλμού πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι, δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο. Μόνο μία οργανωμένη επιθετική προσπάθεια με αποδέκτη τον Σβαμπ στο 42ο λεπτό καταγράφηκε και τα λάθη που κόστισαν στην ομάδα δύο γκολ και έδωσαν στον αντίπαλο το πλεονέκτημα για να διεκδικήσει εν τέλει την νίκη.

Ήταν φανερό πως οι παίκτες δεν είχαν φρεσκάδα στις κινήσεις τους. Ο Λουτσέσκου, το απέδωσε στο γεγονός πως οι παίκτες δεν ήταν πνευματικά έτοιμοι για να ανταποκριθούν στα δεδομένα του αγώνα. Είναι μία λογική δικαιολογία από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ. Έπαιξε όμως ρόλο μόνο αυτό; Η “Μ” και το Metrosport.gr καταγράφουν και άλλα δεδομένα, επιχειρώντας μία σύγκριση.

Οι παίκτες του Δικεφάλου και όλα τα μέλη της αποστολής, επέστρεψαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες της περασμένης Παρασκευής από την Κοπεγχάγη. Οι παίκτες ξενυχτισμένοι, πήγαν στα σπίτια τους μετά τις τέσσερις και μισή τα ξημερώματα, αρκετοί από αυτούς σηκώθηκαν μετά από τρεις ώρες γιατί τα παιδιά τους πήγαν στο σχολείο και ύστερα προσπάθησαν να αναπληρώσουν τον χαμένο βραδινό τους ύπνο.

Πήγαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νέα Μεσημβρία για την προγραμματισμένη προπόνηση. Το βράδυ της ίδιας ημέρας κοιμήθηκαν και το Σάββατο μετά την πρωινή προπόνηση ταξίδεψαν και πάλι, αυτή την φορά για την Αθήνα.

Έπαιξε αυτό το γεγονός που περιγράψαμε, έναν ρόλο, για την έλλειψη φρεσκάδας των παικτών του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ειδικά του ντέρμπι;


Ας δούμε τι έκαναν οι αντίπαλοί του. Ποιο πρόγραμμα δηλαδή ακολούθησε ο Ολυμπιακός. Ο αντίπαλος του Δικεφάλου αγωνίστηκε στην Γερμανία με αντίπαλο την Άιντραχτ το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης. Έπαιξε κατά δύο ώρες πιο αργά από τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του και τα μέλη της αποστολής, παρέμειναν στην Γερμανία το βράδυ της Πέμπτης. Κοιμήθηκαν εκεί. Την Παρασκευή προπονήθηκαν επί γερμανικού εδάφους το πρωί και το απόγευμα επέστρεψαν στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως δεν είχαν άλλο ταξίδι να κάνουν, σε αντίθεση με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα.


Η διαφορά στο πρόγραμμα που ακολούθησαν οι δύο ομάδες, ίσως έπαιξε ένα ρόλο, για την έλλειψη ενέργειας και φρεσκάδας από τον ΠΑΟΚ. Ενας αθλητής, χρειάζεται αρκετές ώρες φυσιολογικού ύπνου για να ανταποκριθεί στην κούραση που υποβάλλεται ο οργανισμός του, από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια.

Σημείωση: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ υποβλήθηκαν στην ίδια διαδικασία, αλλά πέρασαν, το τεστ επιτυχημένα πριν από μερικές εβδομάδες. Τότε κέρδισαν την Λίνκονλν στο Γιβραλτάρ, επέστρεψαν τις πρώτες πρωίνές ώρες, προετοιμάστηκαν για τον Αστέρα, ταξίδεψαν στην Τρίπολη την επόμενη. Και στα δύο ματς κέρδισαν.

Όμως, κρίνοντας και εκ του αποτελέσματος, το δεύτερο εγχείρημα της άμεσης επιστροφής στη Θεσσαλονίκη από την Κοπεγχάγη και του νέου ταξιδιού, χωρίς ουσιαστική ξεκούραση (βραδινή εννοούμε) έπαιξε προφανώς τον ρόλο του. Επειδή και στο άμεσο μέλλον μπορούν να προκύψουν ανάλογες περιπτώσεις συνεχόμενων ταξιδιών, ίσως θα έπρεπε στον ΠΑΟΚ να αξιολογήσουν εκ νέου τα δεδομένα για να μπορούν οι παίκτες να ανταποκριθούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.