ΠΑΟΚ: Η δεύτερη ευκαιρία!

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Διαβάζουμε και ακούμε ότι ο ΠΑΟΚ κινείται στο χώρο των μεταγραφών με προοπτική να βρει κάποια ευκαιρία με ελεύθερο παίκτη και συμβόλαιο κάτω του ενός εκατομμυρίου ή δανεικό στη θέση την οποία επιθυμεί από μεγάλες ομάδες που τους περισσεύουν. Εμείς δεν τοποθετούμαστε στο θέμα του κόστους. Ο Δικέφαλος τα τελευταία χρόνια επιθυμεί να έχει το δυνατόν μικρότερο έλλειμα με συνέπεια ο ισοσκελισμός στο μπάτζετ να αποτελεί προτεραιότητα. 

Κατά συνέπεια τα μεγάλα συμβόλαια βαίνουν μειούμενα ενώ δεν αποκτούνται παίκτες που να στοιχίζουν πολύ. Ακόμη και για τον Μάρτινς που ακούγεται από το περασμένο καλοκαίρι, οι αρμόδιοι στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να ρίξουν την τιμή του αρκετά κάτω από το εκατομμύριο προτού προχωρήσουν σε οριστική συμφωνία. Όλα τα παραπάνω δεν μας αφορούν. Φυσικά και θα προτιμούσαμε να μην υπήρχε όριο στο τι μπορεί να αγοράσει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αλλά αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους, που στην πλειοψηφία τους αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι εφικτό. 

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι σήμερα και μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκει μια δεύτερη ευκαιρία μπροστά του. Ασχέτως με το γεγονός το ότι η βαθμολογική του θέση είναι επιβαρυμένη σε σχέση με τον Παναθηναϊκό λόγω της μεγάλης διαφοράς, η ομάδα δείχνει σαφέστατα σημάδια βελτίωσης που μπορούν να δημιουργήσουν βάσιμες ελπίδες αν συνδυαστούν με την αποτελεσματική ενίσχυσή της. Εκεί ακριβώς εντοπίζεται το χρηματικό. 

Δεν μας νοιάζει πόσο θα στοιχίσει ένας παίκτης αλλά τι θα αποδώσει. Οι Αμερικάνοι λένε το γνωστό “Value for money”! Δηλαδή η αξία αυτού που αγοράζεις σε σχέση με το χρήμα που δαπανάς. Αν η αξία είναι στο κλάσμα αυτό πολύ μεγαλύτερη ως αριθμητής τότε έχεις πετύχει ένα λαχείο. Αν είναι μικρή τότε έχεις πετύχει έναν Λεβέκ. Ακριβώς εδώ βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά που εκμεταλλεύεται ή όχι την δεύτερη ευκαιρία. Αν ο ΠΑΟΚ αποκτήσει δυο παίκτες που άμεσα θα προσφέρουν σημαντικές λύσεις τότε πράγματι θα έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό ρόστερ , με λύσεις και πάγκο σε βάθος, αρκετό για να ανταπεξέλθει στην τεράστια πρόκληση κάλυψης της διαφοράς. 

Δε λέμε ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να χτυπήσει πρωτάθλημα αλλά ότι θα αρχίσει να σταθεροποιείται σε υψηλά επίπεδα και να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό συν τω χρόνω θα φέρει αποτελέσματα. Από κει και πέρα , κατά την άποψή μας, επιβάλλεται να λάβει δράση ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ακούσαμε ότι θα γίνει ένα ραντεβού με τους παλαίμαχους όπου θα κατατεθούν από όλους οι απόψεις για το τι μπορεί να διορθωθεί στον Δικέφαλο. Σίγουρα αυτοί γνωρίζουν καλύτερα. 

Εμείς από την πλευρά μας για πολλοστή φορά θίγουμε το επικοινωνιακό: δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε στον προπονητή ή σε ένα κόμμα μικρό της αντιπολίτευσης να διακινεί όλο το επικοινωνιακό βουνό πληροφοριών και άμεσων αντιδράσεων που χρειάζεται να έχει μια ΠΑΕ με την ιστορία και τη δυναμική του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς ο Δικέφαλος μπροστά στους άλλους 4 μοιάζει με επικοινωνιακό γατάκι και αυτό δεν είναι κάτι που ούτε εμείς ούτε ο κόσμος του ΠΑΟΚ ανέχεται και πρέπει να διορθωθεί άμεσα.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.