ΠΑΟΚ: Η αμυντική λειτουργία που δοκιμάζεται και ο επιθετικός πλουραλισμός

Metrosport Team06 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πέρασε αγχωτικά από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο το σημαντικό για τον ίδιο ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών, που τον έφερε στο +5 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Μάλιστα, αυτή την αγωνιστική ο ΠΑΟΚ κατάφερε, κρατώντας το μηδέν παθητικό στο ματς της Ριζούπολης, να πάψει να έχει την πρωτιά στην πρώτη εξάδα, της χειρότερης άμυνας, την ώρα που ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα πέρασαν πλέον στην πρώτη θέση της κατηγορίας αυτής.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Ο Δικέφαλος, μέχρι και τον αγώνα της Ριζούπολης, είχε δεχθεί 21 γκολ, αριθμός που τον κατέτασσε στην πρώτη θέση με τις χειρότερες άμυνες της πρώτης εξάδας. Πλέον, οι ασπρόμαυροι βρίσκονται δεύτεροι, καθώς κράτησαν το 0 στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ταυτόχρονα ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα δέχθηκαν από δύο γκολ, και πλέον μετρούν 22 γκολ παθητικό.

Την καλύτερη άμυνα (τόσο του πρωταθλήματος όσο και της πρώτης εξάδας) έχει ο Ολυμπιακός με 11 γκολ παθητικό, ενώ ακολουθεί ο Αστέρας Τρίπολης με 15.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό που προκύπτει για την άμυνα του ΠΑΟΚ, είναι πως δέχεται γκολ ανά 3,7 τελικές στην εστία, όσον αφορά πάντα τους αγώνες πρωταθλήματος, μη θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που είχε αφήσει πίσω του φεύγοντας, ο Ράζβαν Λουτσέσκου, το καλοκαίρι του 2019. Είναι σαφής πάντως η βελτίωση της εικόνας του στο τελευταίο διάστημα αφού καταφέρνει να κρατάει ανέπαφη την εστία του κάτι που σπανίως γινόταν ως τώρα.

Η καλύτερη επίθεση

Παρόλα αυτά, οι ασπρόμαυροι διαθέτουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 43 γκολ, έχοντας 9 παραπάνω από τους δεύτερους, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Δικέφαλος διαθέτει στο ρόστερ του τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος έχει πετύχει 14 γκολ, ενώ δείχνει πως έχει πλουραλισμό στην επίθεση καθώς διαθέτει 15 διαφορετικούς σκόρερς στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η λίστα των παικτών του ΠΑΟΚ που έχουν σκοράρει έστω μια φορά στη φετινή Super League:

Σίντκλεϊ, Σάστρε, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Σβαμπ, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Ζαμπά και Άκπομ.

Τέλος, αν αναλύσουμε τις τελικές που έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και επικεντρωθούμε σε αυτές που βρήκαν εστία, θα παρατηρήσουμε πως ο Δικέφαλος παράγει περίπου 6 τελικές στο στόχο ανά παιχνίδι, ενώ σκοράρει ένα γκολ ανά περίπου 3 τελικές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.