ΠΑΟΚ: Γιατί χάνει ένα πρωτάθλημα!

Metrosport Team31 Δεκεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Για να είμαστε ακριβής θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι με ευθύνες αποκλειστικά δικές του , οδηγείται στο να σμικρύνει σημαντικά τις πιθανότητες να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα. Στην περασμένη συνέλευση της ΠΑΕ με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το φετινό μπάτζετ της ΠΑΕ είναι 10 εκατομμύρια παραπάνω από αυτό με το οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε το αήττητο νταμπλ. 

Προφανώς το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών και κυρίως των επιπλέων χρημάτων δεν έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό όπου εδώ και δυο-τρία χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική οπισθοχώρηση στα νούμερα. Τα μεγάλα συμβόλαια είναι πλέον ελάχιστα, μεταγραφές δεν γίνονται ενώ παράλληλα υπάρχουν πωλήσεις και η ευρωπαϊκή περυσινή πορεία που τόνωσαν τα έσοδα. 

Θα μπορούσαμε να δεχτούμε μια μείωση των εσόδων εξαιτίας της πανδημίας αλλά η αύξηση κατά 30% των εξόδων μας ξεπερνάει. Και αυτό συμβαίνει όχι γιατί εμείς έχουμε κάποιο λόγο στα οικονομικά της ΠΑΕ ή το πως ξοδεύει τα χρήματά του ο μεγαλομέτοχος. Μας ξεπερνάει διότι μια καλύτερη διαχείριση και κυρίως ένας ορθότερος καταμερισμός των χρημάτων θα έδιναν την ευχέρεια στον ΠΑΟΚ φέτος να έχει 2-3 παίκτες υψηλής ποιότητας και να μην εξαρτάται από αλλαγές τύπου Μουργκ και Μπράντον για να ανατρέψουν το 1-1. 

Αυτά όσο αφορά τις ευθύνες του μεγαλομετόχου. Η διοίκηση εν Ελλάδι δεν υφίσταται τουλάχιστον όσο αφορά τον επικοινωνιακό τομέα. Αφήνει τον ΠΑΟΚ να είναι έρμαιο προπαγανδιστικής πολιτικής του κάθε Ολυμπιακού χωρίς αντίδραση. Διαιτητές δε δίνουν καταφανέστατα πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού, «παίζουν» με τα χίλια υπέρ της Αττικής τριάδας και χθες δεν έδωσαν ένα πέναλτι του Χατζηισαΐα πάνω στον Μπράντον.

 Με λίγα λόγια ΠΑΟΚ στη σούπερ λιγκ 2 μπορεί να υπάρχει αλλά στη σούπερ λιγκ 1 είναι αόρατος. Αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε το ματς με τον Βόλο όπως τα πήρε ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα μιλούσαμε για φιλικά. Όμως κάποιοι στη διοίκηση του ΠΑΟΚ ασχολούνται ίσως με πολλά άλλα πράγματα εκτός από το πως θα δυναμώσει ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο. Την Κυριακή είδαμε τον Κουλιεράκη να είναι κακός. Αυτά ήταν απόνερα της συνεχής φημολογίας περί προσφορών και ανταπαντήσεων. Είναι του 2003 γεννηθείς.

 Δε μπορεί να μη επηρεαστεί. Οι παίκτες φέρουν τις δικές τους ευθύνες ωστόσο έχουν δείξει σημαντική βελτίωση και με βάση τα όπλα που έχουν, για μας φέρουν τη λιγότερη ευθύνη. Ο Λουτσέσκου για μια ακόμη φορά όταν στραβώνει το παιχνίδι δείχνει στοιχεία πανικού και ανικανότητα στην ορθή διαχείριση. Το θέμα του Μούργκ δεν εξηγείται με τη λογική. Ας παίξουν Ρικάρντο ή Κουαλιάτα να τους δούμε. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πληρώνει καθαρά δικές του επιλογές και λάθη. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι καλύτερες σήμερα. Αν ο ΠΑΟΚ έκανε αυτά που έπρεπε σίγουρα θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας.

 Υ.Γ. Η μια μεταγραφή και πετυχημένη έγινε σχεδόν κατά λάθος. Είναι ο Κωνσταντέλιας που έπαιξε σχεδόν από ανάγκη. Είναι το δεκάρι που έψαχνε ο ΠΑΟΚ. Άλλους δυο παίκτες ήθελε ο ΠΑΟΚ! Είναι δυνατόν να μη μπορεί να τους πάρει;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.