ΠΑΟΚ για τίτλους με καθαρό πλάνο

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2021

Η προχθεσινή μέρα ήταν αφιερωμένη σε πολλές αναλύσεις που έγιναν τόσο στα γραφεία της Τούμπας, όσο και σε εκείνα της Νέας Μεσημβρίας. Ο Πάμπλο Γκαρσία, το τιμ του, ο Όλαφ Ρέμπε και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπαθούσαν να αναλύσουν το τι ακριβώς δεν πήγε καλά στο Καραϊσκάκη και πώς μπορούν οι αδυναμίες να εξαλειφθούν.

Σε ό,τι αφορά σε συμπεράσματα με μία πρώτη ανάγνωση, η αλήθεια είναι ότι καταγράφηκε δυσφορία για την αγωνιστική παρουσία συγκεκριμένων παικτών που έδωσαν συνέχεια στην εικόνα προβληματισμού που βγάζουν εδώ και καιρό. Επιβεβαιώθηκε με αυτό τον τρόπο πόσο σημαντικό είναι στο διάστημα μέχρι το τέλος της σεζόν να γίνει αξιολόγηση του ρόστερ και να «μετρηθεί» ποιοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και να συμβάλλουν στην προσπάθεια αναρρίχησης του ΠΑΟΚ στην κορυφή. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα παρθούν οι σωστές αποφάσεις έτσι ώστε στο ρόστερ να παραμείνουν αυτοί που πραγματικά αξίζουν να έχουν θέση.

Τραγική αργοπορία στον μεταγραφικό σχεδιασμό

Ενα άλλο στοιχείο που επισημάνθηκε είναι ότι ο ΠΑΟΚ εμφάνισε χτυπητά κενά. Η ομάδα έπαιξε χωρίς αξιόπιστο αριστερό μπακ, με τον Ροντρίγκο κατά συνθήκη στα δεξιά. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι μπορεί να έχει τρία συμβόλαια πρώτης γραμμής στην θέση «1», ωστόσο, δεν έχει τον γκολκίπερ που θα της δώσει ασφάλεια ότι διαθέτει τον παίκτη σημείο αναφοράς. Φυσικά, καταγράφηκε και η απουσία ενός μέσου που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός «εξαριού».

Αυτά τα κενά όμως δεν δημιουργήθηκαν χθες. Υπάρχουν είτε από την αρχή της σεζόν, είτε δημιουργήθηκαν στην πορεία με αποχωρήσεις όπως του Γιαννούλη. Και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτό που έχουν καταλάβει άπαντες: Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να αφήσει πίσω τους τις αργοπορίες, τα πισωγυρίσματα, τις επιπόλαιες επιλογές και κυρίως να χαράξει ένα πλάνο επαναδημιουργίας μεγάλης ομάδας.

Ετσι, θα μπορέσει να εντοπίσει έγκαιρα τους ποιοτικούς παίκτες που έχει ανάγκη ο Γκαρσία για να δημιουργήσει μία πραγματικά μεγάλη ομάδα που θα φέρει το επόμενο κύμα τίτλων.

Αυτό για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη δεν είναι δύσκολο, το έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Αρκεί να λειτουργήσει ως πραγματικά μεγάλο και σύγχρονο ευρωπαϊκό κλαμπ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.