ΠΑΟΚ: «Φτιαγμένοι» για διπλό κορυφής!

Γιώργος Ζαΐρης23 Οκτωβρίου 2021

«Δώσαμε απαντήσεις» είπε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μετά τη σημαντική νίκη επί της Κοπεγχάγης. Μια δήλωση που καταδεικνύει με τον πιο απόλυτο τρόπο την ψυχολογία της ομάδας μέσα στα αποδυτήρια. Αν πρέπει να διαλέξουμε μια λέξη αυτή είναι η... πώρωση.

Πολύ απλά διότι αύριο υπάρχει το ματς με τον Ολυμπιακό στο άδειο Γ. Καραϊσκάκης. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τη νίκη γιατί μπορεί και το απέδειξε με την εμφάνιση του στη Δανία. «Ολα τα ματς παιδιά είναι ίδια. Είτε παίζουμε στο Πρωτάθλημα είτε στην Ευρώπη. Κάθε ματς είναι τελικός. Πάμε να νικήσουμε» ήταν η σύντομη αλλά ηγετική ομιλία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στα αποδυτήρια προχθές πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Και το πέτυχαν! Με αυτή λοιπόν την ψυχολογία, την αποφασιστικότητα αλλά και την επίγνωση πως έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ δυνατή ομάδα έστω και αν δεν θα έχει τη βοήθεια του κόσμου της, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει σήμερα για την Αθήνα. 

Ουσιαστικά με μια μόλις προπόνηση στα πόδια τους οι παίκτες, τη σημερινή αφού χθες υπήρξε χαλάρωμα. Είναι όμως ξεκάθαρο πως στη φαρέτρα του ο Λουτσέσκου έχει επιλογές. Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Κοπεγχάγη έχει και τον Ροδρίγκο ενώ είναι πολύ σημαντικές οι ανάσες που πήραν στη Δανία είτε μένοντας στον πάγκο είτε παίζοντας λιγότερο από 90’ παίκτες όπως οι Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Αουγκούστο. Η προετοιμασία του Δικεφάλου ολοκληρώνεια σήμερα με μια πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή. Μένει να φανεί αν θα είναι σε αυτή ο Κούρτιτς αλλά και ο Ινγκασον κυρίως για ψυχολογικούς λόγους ώστε να είναι κοντά στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ο Λουτσέσκου θα φρεσκάρει την ενδεκάδα και αυτή η πρόθεση του φάνηκε από τη διαχείριση στον προχθεσινό αγώνα. 

Ο Βιεϊρίνια διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα ως δεξί όμως μπακ παρόντος του Σίντκλεϊ στα αριστερά και απόντος του Τέιλορ που θα ξεκουραστεί, ενώ Μιχάι και Μιχαηλίδης θα διατηρήσουν τη θέση τους. Μένει να φανεί αν ο Αουγκούστο αγωνιστεί ως τρίτο χαφ ή πάρει τη θέση του Εσίτι δίπλα στον Σβαμπ και αυτομάτως ο Μπίσεσβαρ παίξει και πάλι πίσω από τον φορ με τους Αντρίγια και Μιτρίτσα να είναι στα άκρα. Στη θέση του Ρουμάνου μπορεί να αγωνιστεί και ο Ελ Καντουρί που πήρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς αγωνιστικά λεπτά ενόψει του αυριανού αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.