ΠΑΟΚ: Ευκαιρία για χάραγμα χαμόγελων!

Αρις Νικολάκης07 Μαρτίου 2021

Έχουμε ντέρμπι σήμερα. Μέχρι πέρυσι τα ντέρμπι δεν είχαν φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας. Εφέτος – για άλλους λόγους – δεν έχουν καν φιλάθλους. Από το κακό στο χειρότερο, δηλαδή. Δίχως όμως, αυτή τη φορά αιτία να είναι οι (κακοί) φίλαθλοι. Για να τα λέμε τα πάντα. όλα.

Ο ΠΑΟΚ με τα 46 γκολ (2οςστο… είδος!) από τις 330 προσπάθειες (1ος) κόντρα στον Άρη με τα 31 γκολ (4ος ) με τις 232 προσπάθειες (4ος).

Ο ΠΑΟΚ (5ος) με 7,2 τελικές για γκολ, με 0,1394 γκολ (5ος) ανά τελική κι ο Άρης με 7,5 (8ος), με 0,1336 (6ος) ανά τελική…

Ο ΠΑΟΚ με1175 λάθη (2ος) κι ο Άρης με 1118 (3ος)…

Ο ΠΑΟΚ με 24 χαμένες κλασσικές ευκαιρίες (1ος) κι ο Άρης με 10 χαμένες κλασσικές ευκαιρίες(6ος)…

Ο ΠΑΟΚ με ενεργητικό 46 γκολ και παθητικό 22 κι ο Άρης με ενεργητικό με 31 γκολ και παθητικό 14…

Κι ο ΠΑΟΚ με 611 κλεψίματα (1ος) και με 29 ασιστ (2ος). Κι ο Άρης με 608 κλεψίματα (2ος) και με 16 ασίστ (8ος)…

Για να μη σας φορτώνουμε με άλλους αριθμούς… Όσο βαθιά κι εάν βουτήξαμε στο πέλαγος της στατιστικής δεν βρήκαμε αγωνιστικές εξηγήσεις στην απορία μας: Όπως και γιατί ο Άρης διάγει εφέτος άνοιξη κι ο ΠΑΟΚ χειμώνα; Φαίνεται πάντως, η ευαρέσκεια των απόψε φιλοξενούμενων για την πορεία τους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κι η δυσαρέσκεια των απόψε γηπεδούχων οφείλεται πολύ περισσότερο σε άλλους λόγους. Ίσως μάλιστα, στην έλλειψη σταθερότητας ενδεκάδας του ΠΑΟΚ. Εξ αιτίας της οποία δεν κατέστη δυνατή η ισορροπία του. Ίσως επίσης, επειδή από τα λάθη του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν γκολ σε βάρος του. Ήτοι ήταν ουσιώδη. Αντίθετα από τα λάθη του Άρη δεν ξεκίνησαν. Ήτοι ήταν επουσιώδη. Ο γέγονε φυσικά, γέγονε. Τι μέλλει γενέσθαι απόψε, μετρά. Μετρά αγωνιστικά. Και ψυχολογικά ενόψει πλέι οφ. Θεωρούμε δε, πως από το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας θα διαφανεί στο βάθος αχνά αλλά… θα διαφανεί η εξέλιξη στα πλέι οφ.

Δεν θα κριθούν τα πάντα. θα κριθούν πολλά. Για τον ΠΑΟΚ όμως, θα κριθεί… Μάλλον σε τεράστιο βαθμό η εμπιστοσύνη του κόσμου στην ομάδα του. Ως εκ τούτου είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία του «δικέφαλου» να χαράξει φωτεινά χαμόγελα στα σκυθρωπά πρόσωπα των φίλων του. Και να αποδείξει συνάμα πως υπάρχει για εφέτος ελπίδα!

Θα την αφήσει ο ΠΑΟΚ… ως σύνολό προπονητών και παικτών να πάει χαμένη;

ΥΓ 1 : Έλεος άνθρωποι! Σεβαστείτε επιτέλους, τα ντελιβερόπουλα. Ψυχές είναι - - ισορροπώντας σε δύο ρόδες - κι αυτά. Και τι ψυχές; Μαχητές! Τόσο μάλιστα, όσο δεν είμαστε όλοι οι άλλοι… Κατανοήστε… Βοηθείστε… Στηρίξτε ανθρώπους, άνθρωποι!

ΥΓ 2 : Να μας συμπαθείτε, όσοι διαφωνείτε αλλά… Δεν φταίνε ολίγοι πολίτες επειδή πήγε στράφι το τουλάχιστον, στρίμωγμα πολλών με τα μέτρα για τον Κορωνοϊό. Η Πολιτεία φταίει η οποία επέτρεψε ολίγοι να λειτουργήσουν σε βάρος πολλών…

ΥΓ 3 : Διαβάστε τα λόγια ζωής τού βαριά λαβωμένου ιερέα, τον οποίο «κτύπησε» ο Κορωνοϊός, από το Νοσοκομείο Χανίων ; Διαβάστε: «… Την ψυχή σας στο Θεό και το αυτί σας στον γιατρό»!

ΥΓ 4 : Θέλαμε, να κάνουμε τρισάγιο χθες (ήταν Ψυχοσάββατο) στα Κοιμητήρια. Δεν κάναμε. Μέτρα κατά του Κορωνοϊού γαρ. Ναι αλλά, την ίδια ημέρα σε άλλη γειτονιά – μάθαμε – πως έκαναν πάρτι εν μέσω Κορωνοϊού. Πολιτεία ακούς;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.