ΠΑΟΚ: Εξασφάλιση μπάτζετ που αγγίζει τα τέσσερα εκατ. ευρώ

Γιώργος Καστάνης04 Ιουνίου 2023

Με αφορμή την αποκαλυπτική - αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε τις προάλλες ο Γιώργος Κωστίκος στο Metropolis 95,5 προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα που έχουν σχέση με την σωστή διαχείριση που είναι πάντα απαραίτητο να γίνει σε μία ομάδα με την δυναμική του ΠΑΟΚ.

Επίσης με αφορμή το γεγονός ότι ήδη ο επίσημος ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την αποχώρηση τεσσάρων παικτών που είχαν υψηλά συμβόλαια (οι τρεις για την ακρίβεια) και την μη επέκταση του δανεισμού του Κεντζιόρα, γίνεται σαφές πως υπάρχει μία εξοικονόμηση χρημάτων που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αμελητέα. Οι Καντουρί, Ολιβέϊρα, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ αποτελούν παρελθόν και κατά συνέπεια η ΠΑΕ θα εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό που αγγίζει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ (μικτές απολαβές) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει.

Αυτό το ποσό (των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ) μπορεί κάλλιστα να αξιοποιηθεί για την έλευση ικανών παικτών πρώτης γραμμής. Οι οποίοι μπορούν να πληρωθούν και ανάλογα. Για παράδειγμα πέρυσι το καλοκαίρι, από όσους ήρθαν, αυτοί που δικαιολόγησαν τα χρήματα που εισέπραξαν ήταν οι Κοτάρσκι και Νάρεϊ. Έβγαλαν τα χρήματά τους στο ακέραιο.

Από αυτή την εξοικονόμηση χρημάτων, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φέρει στην Τούμπα ακόμη πέντε ή έξι ενεργούς ποιοτικούς παίκτες. Με αυτόν τον τρόπο σε καθαρά οικονομικό επίπεδο μπορεί να προκύψει ένας ισοσκελισμός των χρημάτων που θα ξοδέψει η διοίκηση για την ενίσχυση της ομάδας σε σύγκριση με όσα εξοικονόμησε από την αποχώρηση των τεσσάρων προαναφερθέντων. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος και αφορά το οικονομικό.

Η δεύτερη όψη του νομίσματος αντιστοιχεί στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί, όσοι έρθουν πρέπει να μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του ΠΑΟΚ. Για να μπορέσει ο Δικέφαλος να διεκδικήσει και πάλι υψηλούς στόχους. Σε διαφορετική περίπτωση με επιλογή μετρίων ή κακών παικτών, όλη η προσπάθεια θα είναι καταδικασμένη να αποτύχει, πριν ακόμη ξεκινήσει η σεζόν με τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις από τους προκριματικούς αγώνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.