ΠΑΟΚ: Έτσι παίζουν Μποέμιανς και Ντουντελάνζ

Γιώργος Μάντζιος21 Ιουλίου 2021

Η ιρλανδική Μποέμιανς ή η Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο θα αποτελέσουν την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον γ΄προκριματικό γύρο του Europa Conference League στις 5 και 12 Αυγούστου. Μία ημέρα πριν την πρώτη μεταξύ τους μάχη για τον β΄προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, η «Μ» επιχειρεί να σκιαγραφήσει τον τρόπο παιχνιδιού τους:

To 4-2-3-1 του Κιθ Λονγκ



Ξεκινώντας από τους Ιρλανδούς, ο κόουτς Κιθ Λονγκ συμπληρώνει αισίως 7 χρόνια στον πάγκο της Μποέμιανς και λογικό είναι να έχει κατασταλάξει σε ένα σύστημα. Αυτό δεν είναι άλλο από το 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του και ιδιαίτερα στα φετινά (πιο συγκεκριμένα στα 19 από τα 20). Κάτω από τα δοκάρια ο 24χρονος Τζέιμς Τάλμποτ, στην 3η του θητεία στην ομάδα. Δεξιά στην άμυνα ο επίσης 24χρονος Ρόρι Φίλι, κοντός και γρήγορος, ήρθε πέρυσι από την Σεντ Πάτρικς, ενώ αριστερά ο Άντονι Μπρεσλίν, 24χρονος κι αυτός (!) που βρίσκεται από πέρυσι στην ομάδα. Το δίδυμο των στόπερ απαρτίζουν συνήθως ο αρχηγός Ρόμπερτ Κόρνγουολ στα 26 του χρόνια, μετρώντας ήδη μια πεντατία στο σύλλογο και ο 22χρονος Φίνερτι.

Οι δύο αμυντικοί μέσοι είναι ο ταλαντούχος 20χρονος Τίρνεϊ που σκοράρει κιόλας και ο 29χρονος Μπάκλεϊ γέννημα – θρέμμα της ομάδας. Σε ρόλο δεκαριού χρησιμοποιείται ο πιτσιρικάς Ντεβόι και στα άκρα της επίθεσης παίζουν οι δύο Σκωτσέζοι Μπαρτ και Κουτ, που βοηθούν και στο σκοράρισμα. Στην κορυφή ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, Τζόρτζι Κέλι με 12 τέρματα.

To 3-5-2 του Φανγκέιρο

Σε αντίθεση µε τον οµόλογο του στην Μποέµιανς, ο Πορτογάλος κόουτς της Ντουντελάνζ Κάρλος Φανγκέιρο, αρέσκεται να παίζει µε τριάδα στην άμυνα και προτιµά είτε το 3-5-2, είτε το 3-4-3 (λιγότερο). Κάτω από τα δοκάρια, µετά την φυγή του Χιπς στην Άουε, υπάρχουν ο 41χρονος Ζούµπερτ που επέστρεψε από δανεισµό και ο 26χρονος Πορτογάλος Πάλχα. Η τριάδα της αµυντικής γραµµής απαρτίζεται από τον νεοαποκτηθέντα Σίλβα Σάντος, τον Βέλγο Κουλς και τον Γάλλο Ντιούφ, που είναι από πέρυσι στην οµάδα. Ως φουλ µπακ αγωνίζονται οι Γαλλο-Αλγερινός Βαν Ντε Κέρκοφ στα δεξιά και ο Στουµπφ αριστερά. Στη µεσαία γραµµή συναντάµε τον έµπειρο Βόβα µε ρίζες από την Ακτή Ελεφαντοστού και τον νεοαποκτηθέντα Καµπορέ ως «κόφτες» και τον Κροάτη Μπόλιτς σε πιο οργανωτικό ρόλο µπροστά τους. Το επιθετικό δίδυµο απαρτίζουν ο πρώτος σκόρερ της οµάδας Γαλλο-Τυνήσιος Μπεταϊέµπ µε τον νεοαποκτηθέντα Χατζί. Όλα αυτά βέβαια στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει µέχρι σήµερα η Ντουντελάνζ, αφού το πρώτο επίσηµο παιχνίδι της θα είναι το αυριανό κόντρα στην Μποέµιανς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.