ΠΑΟΚ: Έτσι επιλέγει παίκτες ο Μπότο

Metrosport Team21 Δεκεμβρίου 2021

Οι λεπτομέρειες για το παρελθόν του Μπότο έχουν ιδιαίτερη αξία. Λίγο μετά την μετακόμισή του στην Σαχτάρ, το 2018, είχε δώσει μία συνέντευξη στην πορτογαλική ιστοσελίδα «tribunaexpresso.pt». Εκεί μεταξύ άλλων είχε μιλήσει για το πώς επιλέγει παίκτες και τι παρατηρεί στο σκάουτινγκ. 

«Τα ματς τα παρακολουθούν συνήθως πάρα πολλοί σκάουτινγκ. Κάποιοι επιλέγουν μόνο γνωστές πλατφόρμες, αλλά για μένα είναι σημαντική η live παρακολούθηση. Για μένα τα σημαντικότερα στοιχεία σε έναν παίκτη είναι η σχέση, η επαφή που έχει με την μπάλα και η κατανόηση του παιχνιδιού. Πώς αντιδρά, δηλαδή, στις κινήσεις συμπαικτών και αντιπάλων».

Έχει δει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες σε νεαρή ηλικία, όπως ο Ροντρίγκο της Ρεάλ, παλιότερα τον Ντε Μπρούινε, αλλά όπως λέει δεν είναι εύκολο για μία ομάδα σαν την Μπενφίκα να δίνει 20 εκατομμύρια για ένα ταλέντο όπως μπορεί να κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης. 

Σε ό,τι αφορά στο σκάουτινγκ, ο Μπότο είχε δηλώσει «η Μάντσεστερ Σίτι έχει 40 άτομα στο τμήμα σκάουτινγκ, η Μπενφίκα πέντε, όμως, έχει μεγάλη σημασία το πώς οργανώνεται ένα τμήμα. Αν είναι σωστά δομημένο δεν φαίνεται πολύ η διαφορά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.