ΠΑΟΚ: Έτοιμες οι λίστες με παίκτες-στόχους

Metrosport Team30 Μαρτίου 2021

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός, Γιώργος Ζαΐρης

Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να λειτουργεί χωρίς τον Όλαφ Ρέμπε πριν ακόμη από την οριστική αποχώρησή του από την θέση του αθλητικού διευθυντή. Όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών η «Μ», ο Ιβάν Σαββίδης είχε ζητήσει από όλους τους συνεργάτες του να προχωρήσουν στην προεργασία για την επόμενη σεζόν, έτσι ώστε όταν «ανάψει το πράσινο φως» να αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου για τον νέο ΠΑΟΚ σε όλος τους τομείς.

Το ίδιο ισχύει πρώτα και κύρια για τα μεταγραφικά, αφού ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, όπως και οι συνεργάτες του δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την σημασία του να μην χαθεί χρόνος στην προετοιμασία για την νέα χρονιά.

Κάπως έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αναζήτηση παικτών (κυρίως το τμήμα σκάουτινγκ) έχει ήδη καταρτίσει λίστες με παίκτες-στόχους για θέσεις που βρίσκονται στην κορυφή των μεταγραφικών αναγκών.

Ειδικά, σε τρεις θέσεις η προεργασία γίνεται με πυρετώδεις ρυθμούς. Πρόκειται για την θέση «1», μία θέση στο κέντρο άμυνας και μία στην μεσαία γραμμή. Το προφίλ του τερματοφύλακα (έμπειρος, με ικανότητες και προσωπικότητα να αντέξει την πίεση του βασικού γκολκίπερ του ΠΑΟΚ) το έχουμε περιγράψει και πριν λίγες μέρες. Το βάρος πέφτει σε περιπτώσεις τερματοφυλάκων που μένουν ελεύθεροι ή μπορούν να αποκτηθούν χωρίς μεγάλο κόστος αγοράς και ήδη έχουν σκαναριστεί περιπτώσεις γκολκίπερ από την Ιβηρική (κυρίως Ισπανία), την Αγγλία και την Κεντρική Ευρώπη και μερικές ακόμη χώρες. Υπάρχει πλέον συγκεκριμένος αριθμός γκολκίπερ που συγκροτούν μία λίστα που θα παραδοθεί στον Γιώργο Σαββίδη και τον επόμενο αθλητικό διευθυντή, όπως και στον Γκαλίνοβιτς για να καταλήξουν στην ιεράρχηση των στόχων. Παρόμοιος είναι ο τρόπος λειτουργίας και για στόπερ και χαφ (με αθλητικά προσόντα). Ελεύθεροι, δανεικοί με οψιόν αγοράς, περιπτώσεις που συνδυάζουν «ποιότητα σε καλή τιμή», έχουν περάσει από το μικροσκόπιο και τα ονόματα τους, με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν στον ΠΑΟΚ για την καριέρα τους και το συμβόλαιά τους, είναι καταγεγραμμένα στις σχετικές λίστες.

Προεργασία υπάρχει και για άλλες θέσεις, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι στις συγκεκριμένες τρεις θέσεις πέφτει μεγάλο βάρος στον σχεδιασμό της ομάδας για το καλοκαίρι.

Παράλληλα, στην Τούμπα έχουν χαράξει και ένα πλάνο για το πώς θα κινηθούν σε περιπτώσεις σαν του Κρμέντσικ (η Μπριζ αρχικά ζήτησε 6 εκατομμύρια ευρώ και ο ΠΑΟΚ τον κοστολογεί στα μισά, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο νέου δανεισμού) ή του Μπάμπα (κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέο δανεισμό), όπως επίσης και σε συμβόλαια που πρέπει να ανανεωθούν άμεσα, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση του Αντριγια Ζίβκοβιτς.

Στα χέρια του Σαββίδη ονόματα αθλητικών διευθυντών

Η προεργασία για την οποία κάνουμε λόγο πιο πάνω έχει ως στόχο ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος για να προχωρήσει σε μεταγραφές και κινήσεις ανανέωσης αμέσως μόλις αποφασιστεί το νέο μοντέλο λειτουργίας και επιλεγεί νέος αθλητικός διευθυντής. Χθες υπήρξαν δημοσιεύματα για τον πρώην αθλητικό διευθυντή της Βαγιαδολίδ, της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μάλαγα, Χοσέ Λουίς Καμινέρο, αλλά διαψεύδονταν από τα γραφεία της Τούμπας.

Αυτό που ισχύει είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει στα χέρια του λίστα με ονόματα αθλητικών διευθυντών που του έχουν προτείνει συνεργάτες του στον ΠΑΟΚ, μελετά τις περιπτώσεις και μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταλήξει στην απόφασή του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.