ΠΑΟΚ: Επίθεση στην κούπα με σούπερ… άμυνα!

Metrosport Team20 Μαΐου 2021

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

Εντατικά δουλεύονται οι λεπτομέρειες του αγωνιστικού πλάνου του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Πάμπλο Γκαρσία και τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ο 44χρονος τεχνικός, έχει όλα τα δεδομένα και από τον αντίπαλο και από τις έως τώρα αναμετρήσεις με τους «ερυθρόλευκους» και δουλεύει πάνω σε κάθε κομμάτι του αγωνιστικού πλάνου. Ωστόσο, υπάρχει ένας βασικός κανόνας που κυριαρχεί στο μυαλό του Ουρουγουανού τεχνικού: 

Το κλειδί είναι η ανασταλτική λειτουργία. Αν ο ΠΑΟΚ δείξει αποτελεσματικότητα στο αμυντικό του πλάνο, αν καταφέρει να κρατήσει τους κινδύνους μακριά από την εστία του Πασχαλάκη, τότε στην επίθεση έχει την ποιότητα (ατομική και ομαδική) να βρει το γκολ. Για την ακρίβεια, η βασικότερη λεπτομέρεια απ’ όλες είναι να μην προηγηθούν οι «ερυθρόλευκοι», γιατί διαφορετικά θα πρέπει να γίνει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με μεγάλο ρίσκο από πλευράς ΠΑΟΚ. 

Ακριβώς αυτό το σκεπτικό που έχει στο μυαλό του ο Γκαρσία, θα είναι και ο καταλύτης για τις τελικές επιλογές του στην ενδεκάδα, γι' αυτό αγωνιά για τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Αν τον είχε πανέτοιμο δεν θα συζητούσαμε τώρα για τον παίκτη που μαζί με τον Αντριγια θα συμπλήρωνε τις θέσεις των εξτρέμ, καθώς ο Μαροκινός έχει και την δυνατότητα να λειτουργεί και ως τρίτος μέσος. 

Τώρα όμως αξιολογεί την κατάστασή του μέρα με την μέρα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπήρχαν χθες, ο Ομάρ ήταν στο 50-50 αλλά αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί και στις δύο τελευταίες προπονήσεις, ίσως και το πρωί της μέρας του τελικού. Από κει και πέρα, υπάρχει μία απόφαση του Γκαρσία για τις θέσεις των στόπερ. Θα επαναφέρει, δίπλα στον Βαρέλα τον Κρέσπο που έχει μεγάλη εμπειρία, βρήκε ρυθμό και είναι έτοιμος να παίξει. 

Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να κινείται δίπλα τους ο Βιεϊρίνια σε έναν ρόλο λίμπερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιλογή να δοθεί το μεγαλύτερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι έχει παίξει και η προϊστορία του ΠΑΟΚ σε τελικούς. Και στους τρεις προηγούμενους κόντρα στην ΑΕΚ προηγήθηκε και δεν υπήρχε εκείνη η λάθος εκτίμηση του Γλύκου στον Βόλο, το πιθανότερο ήταν και τους τρεις να τους κατακτούσε με μηδέν παθητικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.