ΠΑΟΚ: Εννιά παίκτες σε 20 ημέρες!

Metrosport Team02 Ιουνίου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Κώστας Πετρωτός – Γιώργος Ζαίρης

Το πέτυχε στην... Μπενφίκα. Το έκανε πράξη στην... Σαχτάρ Ντόνετσκ. Θέλει να το υλοποιήσει και στον ΠΑΟΚ. Κάτι το οποίο, εφόσον φυσικά συμβεί, θα είναι πρωτοφανές στην ιστορία του Δικεφάλου, όσον αφορά την ολοκλήρωση των βασικών μεταγραφικών κινήσεων πριν ξεκινήσει το στάδιο της προετοιμασίας.

Θα μπορέσει εν τέλει να τα καταφέρει;

Ο στόχος πάντως για τον Ζοσέ Μπότο έχει προσδιοριστεί: Μέσα σε 20 ημέρες, έως την 21η Ιουνίου, θέλει να «κλείσει» εννέα παίκτες που θα ενισχύσουν την ομάδα την νέα περίοδο. Αυτή είναι η επιθυμία του. Την οποία δεν έχει κρύψει, μιλώντας σε ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ηδη, για να είμαστε ακριβείς, έχουν «κλείσει» οι εξής παίκτες: Ο Νικολάς Κουαλιάτα από την Ουρουγουάη, ο Ιβάν Νέσμπεργκ από την Νορβηγία, ο Ράφα Σοάρες από την Πορτογαλία. Τρεις από τους εννέα για την ακρίβεια.

Επίσης ο γκολκίπερ Ντομινίκ Κοτάρσκι του Αγιαξ που έπαιξε δανεικός στην Κροατία, βρίσκεται μία ανάσα από τον Δικέφαλο. Εφόσον ξεπεραστούν τα εμπόδια με το ποσό της ρήτρας που πρέπει να καταβάλει ο Δικέφαλος, τότε θα είναι ο τέταρτος από τους εννέα παίκτες. Και θα απομείνουν πέντε. Ήδη ο ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει στις επαφές με 25χρονο κεντρικό αμυντικό που αγωνίζεται σε σοβαρό πρωτάθλημα και είναι συμφωνημένος να έρθει. Πρέπει όμως να επέλθει συμφωνία με την ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο.

Κινήσεις γίνονται και για τους δύο εξτρέμ, έναν επιτελικό μέσο και έναν επιθετικό με την προϋπόθεση πως θα έρθει πρόταση για τον Τσόλακ. Το στοίχημα για τον Μπότο είναι μεγάλο. Θα τα καταφέρει; Το ζητούμενο είναι να βρίσκονται οι εννέα παίκτες που θέλει, στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Στην πρώτη συγκέντρωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Ή το αργότερο, πριν ταξιδέψει η ομάδα με προορισμό την Ολλανδία στις 27 Ιουνίου. Αυτό είναι το πολύ μεγάλο στοίχημα του σημερινού αθλητικού διευθυντή.

Εάν τα καταφέρει, θα πρόκειται για επίτευγμα, πρώτου μεγέθους. Πολύ απλά, διότι, ποτέ στο παρελθόν, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κατορθώσει να ολοκληρώσει τις μεταγραφές του, πριν ξεκινήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Θα είναι, η φετινή, η πρώτη φορά; Μακάρι, για το καλό της ομάδας, καθώς ο Λουτσέσκου θέλει να έχει όλους τους διαθέσιμους παίκτες στην Ολλανδία.

Σε αυτούς τους εννέα βεβαίως, θα προστεθούν και οι έμπειροι, με τους οποίους γίνονται επαφές για την ανανέωση των συμβολαίων τους. Ο Βιεϊρίνια θα είναι ο πρώτος, ο Σβαμπ είναι απόλυτα θετικός, με τον Κρέσπο υπάρχει (πρός το παρόν) απόσταση, με τον Μπίσεσβαρ δεν έχει διαρρεύσει κάποιο αποτέλεσμα των επαφών. Ο Μπότο θέλει να ολοκληρώσει τον κύκλο των μεταγραφών άμεσα και όποιες πινελιές υπάρχουν να τις αφήσει για το επόμενο διάστημα της μεταγραφικής περιόδου, ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.