ΠΑΟΚ: Εκτός δυάδας μόνο με αφαιρέσεις βαθμών τα τελευταία τρία χρόνια

Χρύσανθος Δοβλέτογλου16 Ιουνίου 2020

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται εκτός της πρώτης δυάδας. Ο Δικέφαλος, πλέον, συγκαταλέγεται στους μόνιμους διεκδικητές του τίτλου και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο, μετά την αφαίρεση των επτά βαθμών, καταλαμβάνει την 3η θέση είναι... είδηση. Την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ ήταν έξω από την δυάδα, ήταν πέρσι, στην αρχή του πρωταθλήματος, λόγω του -2.

Ξεκίνησε... τελευταίος, αλλά άμεσα, με οκτώ νίκες στα οκτώ πρώτα ματς πρωταθλήματος, απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Απόλλωνα Σμύρνης, Άρη και Παναθηναϊκό, σκαρφάλωσε στην κορυφή και, τελικά, την κατέκτησε, σηκώνοντας στο φινάλε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Για να βρούμε πότε οι ασπρόμαυροι κυνηγούσαν την δεύτερη θέση, χωρίς να τους έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης πόντων, πρέπει να γυρίσουμε στο μακρινό 2017, σχεδόν τρία χρόνια πριν!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με την σειρά. Φέτος ο ΠΑΟΚ βρισκόταν καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν εντός της πρώτης δυάδας και μέχρι να χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, είχε διαφορά μόλις δύο πόντων από τους ερυθρόλευκους. Πέρσι, ανέβηκε στην πρώτη θέση και δεν την άφησε σε καμία στιγμή της περιόδου, ενώ την σεζόν 2017-2018, παρότι έχασε τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στα χαρτιά και του επιβλήθηκε και -3 για το παιχνίδι με την Ένωση, τερμάτισε δεύτερος.

Στο ξεκίνημα της προπέρσινης χρονιάς και πιο συγκεκριμένα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2017, ήταν η τελευταία φορά που τον είδαμε εκτός δυάδας, έπειτα τις ισοπαλίες απέναντι σε Λεβαδειακό και Απόλλωνα, και την νίκη κόντρα στην Κέρκυρα. Ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει με δύο νίκες και μία ισοπαλία και η ΑΕΚ επίσης. Από τότε έβγαινε έξω από τις θέσεις 1-2 μόνο μετά από αφαιρέσεις βαθμών, που του στερούσαν αυτό που είχε κερδίσει μέσα στις τέσσερις γραμμές...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.