Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ είναι ο εκφραστής της αντίστασης, κάτι σαν τη Νάπολι, το πάθος ξεχειλίζει»

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2023

Το εγκώμιο του ΠΑΟΚ ως σύλλογο και των οπαδών του έπλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στην εκπομπή Superfans. Ο έμπειρος τεχνικός κλήθηκε να συγκρίνει τους φιλάθλους του Δικεφάλου με εκείνους της Ραπίντ και στην απάντηση του έδειξε πόσο έχει δεθεί με την ομάδα και το θαυμασμό που κρύβει για το κλαμπ. 

Ο Ρουμάνος προπονητής υποστήριξε ότι ο «ασπρόμαυρος» λαός ξεχειλίζει από πάθος, το οποίο περνά από γενιά σε γενιά, και από μια απίστευτη ενέργεια που άλλοτε σε ανεβάζει και άλλοτε λειτουργεί πιεστικά, κάτι που κάνει τη διαχείριση της δύσκολη.

Συγκεκριμένα: «Δεν υπάρχει σύγκριση με όλο το σεβασμό. Για να καταλάβετε τι σημαίνει ΠΑΟΚ θα πρέπει να το ζήσετε. Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι στη Βόρεια Ελλάδα που αποτελεί το αντίπαλο δέος της Αθήνας. Ο ΠΑΟΚ είναι ο εκφραστής της αντίστασης αυτής. Είναι κάτι σαν τη Νάπολι στην Ιταλία. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Το πάθος ξεχειλίζει όχι μόνο σε πατεράδες και γιους, αλλά σε ολόκληρες γενιές οικογενειών! Όταν πάμε στο γήπεδο όλοι είναι παθιασμένοι. 

Ηλικιωμένοι, ζευγάρια, νέοι, άνθρωποι με δύο παιδιά στην αγκαλιά, περιμένουν το λεωφορείο να μας χαιρετήσουν. Μας ακολουθούν όπου και αν παίζουμε. Με λεωφορεία, αεροπλάνα. Δεν μπορεί λοιπόν να συγκριθεί με τίποτα. Η ενέργεια που απελευθερώνεται είναι απίστευτη. Βέβαια, σε στιγμές δυσκολίας όλο αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μια τεράστια πίεση. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να το διαχειριστείς».

Επιπλέον, ρωτήθηκε για την πορεία της ομάδας εστίασε στην περσινή χρονιά, στο κύπελλο που χάθηκε και στην ευρωπαϊκή πορεία: «Στον ΠΑΟΚ είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, είναι δύσκολο πρωτάθλημα, υπάρχουν πολλές αναμετρήσεις, είναι μια τεράστια εμπειρία που συσσωρεύω κι εγώ. Θέλω να σας πω κάτι: η περσινή χρονιά ήταν συγκλονιστική για μένα επαγγελματικά: μια 2η θέση, ένας τελικός κυπέλλου που χάθηκε άδικα, αποφασίστηκε από τους διαιτητές και ένας προημιτελικός που παίξαμε με τη Μαρσέιγ στο Conference League. Ήταν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση στην ιστορία του συλλόγου και η πρώτη φορά που μια ελληνική ομάδα έφτασε στα προημιτελικά στην Ευρώπη μετά από 22 χρόνια. Κοίτα, έχω δύο προημιτελικούς στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.