ΠΑΟΚ: Έφυγαν πέντε, ανακοίνωσε τέσσερις, θέλει μέχρι και….11

Γιώργος Καστάνης14 Ιουνίου 2022

Πέντε παίκτες αποτελούν παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, τέσσερις αποκτήθηκαν ή ανανέωσαν και το μεταγραφικό πάρε – δώσε, συνεχίζεται, με βασικό στόχο να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες της ομάδας, σε όλες τις θέσεις.

Για να συγκεκριμενοποιήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο, θυμίζουμε πως έληξαν τα συμβόλαιά τους και αποτελούν παρελθόν οι Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, ενώ τελείωσε ο δανεισμός των Σιντκλέϊ και Ακπομ με τους δύο τελευταίους παίκτες που καταλαμβάνουν θέσεις ξένων, να θεωρούνται παρελθόν.

Πέντε αποχώρησαν, τέσσερις προσχώρησαν ή ανανέωσαν. Για την ακρίβεια, αποκτήθηκε από τους Μοντεβιδέο Γουόντερερς, ο Νικολάς Κουαλιάτα (ήρθε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη) καθώς ο ΠΑΟΚ θα καταβάλει συνολικά το ποσό του 1,8 εκατ. δολαρίων. Επίσης ο ΠΑΟΚ αγόρασε τα δικαιώματα του Ζοάν Σάστρε (έδωσε 400.000 ευρώ στην Μάλαγα) και υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τον Ισπανό αμυντικό. Ο Δικέφαλος απέκτησε ως ελεύθερο τον 27χρονο Πορτογάλο αμυντικό Ράφα Σοάρες (έχει συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου του 2025). Και επιπροσθέτως ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου με τον Αντρέ Βιεϊρίνια για ένα ακόμη χρόνο.

Πόσους ακόμη παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ; Τι χρειάζεται; Σε πρώτη φάση πρέπει να αναφέρουμε, πως βρίσκεται σε εκκρεμότητα η ανανέωση της συνεργασίας με τους Μπίσεσβαρ, Σβαμπ και Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Ακόμη, δεν πρέπει να θεωρείται τελειωμένο αρνητικά το θέμα του Μιτρίτσα, υπό την έννοια, πως ο παίκτης θέλει να παραμείνει, ενώ ανάλογη είναι η θέση του Λουτσέσκου. Το ζητούμενο είναι, εάν θα βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό, για έναν εκ νέου δανεισμό του Μιτρίτσα από την ομάδα της Νέας Υόρκης.

Ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνία με τέσσερις ακόμη παίκτες: Τους Ιβάν Νάσμπεργκ, Μάρκο Ρέντε, Αντρέ Ρικάρντο και Ντομινίκ Κοτάρσκι. Οι δύο πρώτοι είναι κεντρικοί αμυντικοί, ο Ρικάρντο μεσοεπιθετικός, ο Κοτάρσκι τερματοφύλακας.

Εκτός από τους τέσσερις προαναφερόμενους, είναι πιθανό ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα ακόμη στόπερ, αφού έφυγε ο Κρέσπο. Διαπραγματεύεται με τους Φάμπιο Μαρτίνς και Κάλεντ Νάρεϊ όπως αποκάλυψε η Metrosport και το Metrosport.gr για την ενίσχυση στα εξτρέμ.

Και ίσως τεθεί θέμα επιθετικού στο μέλλον, κάτι που όμως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν... προχωρά.

Με λίγα λόγια, εκτός από τις πέντε αποχωρήσεις και τις τέσσερις συμφωνίες, ο ΠΑΟΚ έχει “κλεισμένους ακόμη τέσσερις. Στο σύνολο: Οκτώ.

Και καλοβλέπει να πάρει ακόμη τρείς. Δηλαδή μαζί με τους τέσσερις που έχει ανακοινώσει επίσημα, ο Δικέφαλος προσβλέπει στην προσθήκη (στο σύνολο) ακόμη και11 παικτών. Χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται οι Μπίσεσβαρ και Σβαμπ εάν και εφόσον ανανεώσουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.