ΠΑΟΚ: Έχει το απόλυτο σε νίκες, στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τη Λαμία

Metrosport Team07 Ιανουαρίου 2023

Ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει την Λαμία (19:30) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, με την επίσημη σελίδα της Super League να μοιράζεται το πολύ ενδιαφέρον «παρελθόν» των δύο ομάδων, συγκεντρώνοντας τα μεταξύ τους στατιστικά. Αυτό που ξεχωρίζει φυσικά είναι το απόλυτο σε νίκες του ΠΑΟΚ, στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με τη Λαμία.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά που συγκέντρωσε η επίσημη σελίδα της Super League:

Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει σε 11 αναμετρήσεις την Λαμία εντός και εκτός έδρας και μετρά 11 νίκες. Μάλιστα στην Φθιώτιδα οι γηπεδούχοι δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν ούτε γκολ κόντρα στον αντίπαλό τους.

Πριν την παρουσία της Λαμίας στην Super League, το 2017-18, υπήρξαν τρεις συναντήσεις τους στο Κύπελλο Ελλάδας, με την ομάδα της Φθιώτιδας να αγωνίζεται σε μικρότερες κατηγορίες.

Η Λαμία ήταν το 1971-72 η πρώτη ομάδα από την Β’ Εθνική που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και εκεί αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, όπου ηττήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας με 2-0 (48’ Κούδας, 56’ Αποστολίδης).

Η επόμενη συνάντηση τους ήταν το 1984-85, την χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος σημειώσει ευρύτατες νίκες επί της Λαμίας, με 6-0 στην Τούμπα και 9-1 στην ρεβάνς της Λαμίας.

Χρειάστηκαν περισσότερα από τριάντα χρόνια για να βρεθούν πάλι αντιμέτωπες οι δύο ομάδα και η αρχή έγινε στην Θεσσαλονίκη, όταν ο ΠΑΟΚ στις 15 Οκτωβρίου 2017 επικράτησε με 4-0.

Στον δεύτερο γύρω αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στο γήπεδο της Λαμίας, με τον Δημήτρη Πέλκα να σημειώνει το πρώτο γκολ και τον Μαουρίσιο να γράφει το τελικό 2-0.

Ακολούθησαν τέσσερις αναμετρήσεις και μια συνέπεια τόσο στις νίκες του ΠΑΟΚ, όσο και τα σκορ, αφού οι τρεις νίκες του είναι με 2-0 και οι άλλες δύο με 1-0.

Χαρακτηριστικό πως και σε όλες τις νίκες με 2-0 υπάρχει συνδυασμός Έλληνα και ξένου σκόρερ, με τα ζευγάρια να είναι Πέλκας – Μαουρίσιο, Τζόλης – Βιεϊρίνια, Λέο Ζαμπά – Μιχαηλίδης.

5 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

- ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑ

- ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

5 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 0-8

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.