ΠΑΟΚ: Δεν είναι μόνον επιθετικό το πρόβλημά του

Αρις Νικολάκης22 Σεπτεμβρίου 2022

Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ ως ομάδα λειτουργούσε ορθά, στην τελευταία φάση του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»… Θα είχαμε άλλα θέματα συζήτησης σήμερα. 

Δε χωρά αμφιβολία περί τούτου. Δε λειτούργησε. Με την ευθύνη της ισοφάρισης, να βαραίνει τις πλάτες όλων των παικτών του. Κι όχι στη συγκεκριμένη στιγμή, του 1-1, αλλά και στις στιγμές (της ομαδικής καθίζησης…) οι οποίες μόλις είχαν προηγηθεί.

Κι εδώ θα θέλαμε, να εκφράσουμε μία διαφωνία μας. Δε συμφωνούμε (sic) με την αναγωγή της επιθετικής αδυναμίας, θέλετε; Αστοχίας; Ατυχίας; Της έλλειψης του γκολ, τέλος πάντων, ως υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του.

Μέχρι τις καθυστερήσεις, των καθυστερήσεων, ω καθυστερήσεις, βλέπετε… Ο ΠΑΟΚ έχανε μεν, ευκαιρίες μπροστά. Κρατούσε το 0-1 δε, πίσω. Το 0-1 χάθηκε για τον ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του αγώνα. Το 0-2, το 0-3 ως απόλυτα φυσιολογικά αποτελέσματα, χάθηκαν νωρίτερα. Το 0-1 τότε…

Ως εκ τούτου το πρόβλημα δεν είναι μόνον στην επίθεση. Είναι και στην άμυνα. Κι η άμυνα μιας ομάδας εκφράζεται από τους αμυντικούς αλλά παράγεται από όλους τους παίκτες της. Στον ΠΑΟΚ τέτοια αμυντική παραγωγή δεν καταγράφεται.

Η μη καταγραφή δεν είναι πρωτόγνωρη κατάσταση εφέτος. Θυμίζουμε απλά, πως στον περυσινό Τελικό με μισή φάση όλη κι όλη, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος. Κι ο ΠΑΟΚ έχασε το στέμμα του. Είναι γνωστή η κατάσταση. Εξελίσσεται κι αυτή σε «αχίλλειο πτέρνα». Τη σημαδεύουν οι αντίπαλοι του. Δίχως, να είναι η μοναδική. Είναι κι άλλες τέτοιες «πτέρνες». Για να επιχειρήσουμε μια απόπειρα χιούμορ λέγοντας: Με τόσες πολλές ο «δικέφαλος»… σαρανταποδαρούσα έπρεπε να είναι!!!

Για τη φάση του 1-1 στο Ηράκλειο εύκολα κατηγορούμε τους αμυντικούς. Και φυσικά, τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Το γκολ όμως, πέτυχε αμυντικός του ΟΦΗ. Ποιος έπρεπε να τον μαρκάρει αυτόν; Όχι, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ. Ή έπρεπε να αλλάξουν τα μαρκαρίσματα.

Γενικά πάντως, τα μαρκαρίσματα σε φάσεις από στημένες μπάλες, πυκνά συχνά δεν βγαίνουν στον ΠΑΟΚ. Δεν βγαίνουν επίσης, στις αντεπιθέσεις. Είναι αδυναμίες και δη, κτυπητές. Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως και πέρυσι κι εφέτος παραμένουν αδυναμίες. Και το χείριστο; Παραμένοντας καθιστούν τον ΠΑΟΚ ευάλωτο κόντρα και σε ομάδες με μισή… Άντε μία, όλη κι όλη, ευκαιρία στον αγώνα.

Όλα αυτά σε ένα ρόστερ (αυτό της επίσημη ιστοσελίδας της ΠΑΕ, στο οποίο αναφέρονται και μη διαθέσιμοι παίκτες…) με δέκα αμυντικούς, με δεκατρείς μεσαίους και πέντε επιθετικούς.

Για να καταλήξουμε, πως το αμυντικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ δε λύνεται ΜΟΝΟ με μεταγραφές. Το λέμε επειδή θεωρούμε πως για τη λύση του, εκεί πάει το μυαλό σας,. Λύνεται ΚΑΙ με πολλή, πάρα πολλή δουλειά στις προπονήσεις.

Αντίθετα το επιθετικό, λύνεται – μεταξύ σοβαρού κι αστείου - και με ευχές! Για την επιστροφή του καλού Ζίβκοβιτς, επί παραδείγματι. Ή τού καλού Ολιβέιρα. Δεν μπορεί αμφότεροι, να ξέχασαν την τέχνη τους!

Και για το πρόβλημα στη μέση; Μία είναι η λύση εκεί. Φύγε εσύ. Έλα εσύ…

Είπαμε όμως. Αυτά είναι του μέλλοντος. Επί του παρόντος προέχουν οι πλάτες του κόσμου, στην ομάδα του κι οι πλάτες της ομάδας – επιμένουμε εμείς – στον κόσμο της..

ΥΓ 1: «… Όπου ο εγωισμός κι ο χωρισμός», του Γιώργου Χατζηνάσιου με τον Φίλιππο Νικολάου. Αφιερωμένο εξαιρετικά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ξέρει αυτός…

ΥΓ 2: Άργησαν πάλι να ψεκάσουν; Προσέξτε πάρα, μα πάρα πολύ τον ιό του Δυτικού Νείλου. Είναι φονικά τα κουνούπια, τα οποία τον μεταδίδουν! Ακούστε μας. Χάσαμε τον πατέρα μας από αυτά!

ΥΓ 3: Οκτώβριο μήνα μήτε ψύξη, μήτε θέρμανση στο φόρτε τους, θέλουμε. Κουτσά, στραβά ο Νοέμβριος – πρώτα ο Θεός - θα βγει Από Δεκέμβριο και μετά, θα δούμε τις επιδοτήσεις στα καύσιμα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.