ΠΑΟΚ - Conference League: Τι κάνει απέναντι σε Βέλγους;

Χάρης Εμμανουηλίδης19 Μαρτίου 2024

Μπορεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ να απολαμβάνουν ημέρες ξεκούρασης μετά την πρόκριση απέναντι στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ που τον έστειλε στους «8» του Conference League, ωστόσο άπαντες στον Δικέφαλο έχουν στο μυαλό τους τον επόμενο ευρωπαϊκό αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» , Κλαμπ Μπριζ, την οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στις 11/4 με την πρόκριση να περνάει από την Τούμπα μία εβδομάδα αργότερα.

Οι επιτελείς του Δικεφάλου έχουν ξεκινήσει ήδη το σκανάρισμα του επικείμενου αντιπάλου, με ''μάτια'' του Ραζβάν Λουτσέσκου, να παρακολουθούν διά ζώσης την ήττα της Μπριζ από την Σιντ Τρούιντεν για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος , συλλέγοντας τις απαραίτητες... σημειώσεις για τους Βέλγους που γεννούν ευχάριστες αναμνήσεις στον Δικέφαλο.

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ έχει τεθεί αντιμέτωπος απέναντι σε βελγικές ομάδες οκτώ φορές και μετράει τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και δύο ήττες, ενώ αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρει απέναντι του τη Μπριζ έπειτα από τη σεζόν 2010-11.

ΠΑΟΚ - RFC Λιέγης (Κύπελλο Εκθέσεων)

Το πρώτο ραντεβού του ΠΑΟΚ με αντίπαλο βέλγικο σύλλογο ξεκίνησε το 1967/68, όταν είχε αντιμετωπίσει τη RFC Λιέγης στο πλαίσιο του Κυπέλλου Εκθέσεων, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» γνώρισαν δύο ήττες με 2-0 στο Καυτανζόγλειο και 3-2 στο Βέλγιο με τους Αφεντουλίδη και Μακρή να σκοράρουν τα μοναδικά γκολ του Δικεφάλου.

ΠΑΟΚ - Μαλίν (Κύπελλο UEFA)

Έκτοτε, οι Θεσσαλονικείς τρέχουν σερί με ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς μετά από 24 χρόνια συνάντησαν τη Μαλίν στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA και μετά το 1-1 της Τούμπας με τον Γιώργο Σκαρτάδο να έχει βρει δίχτυα, ο Στέφανος Μπορμπόκης ήταν αυτός που στο εκτός έδρας παιχνίδι των δύο ομάδων έδωσε τη νίκη - πρόκριση στους «ασπρόμαυρους» με το γκολ που σημείωσε στο 85΄και έκανε τους 2.000 εκδρομείς του Δικεφάλου να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ (Europa League)

Στη συνέχεια έρχεται η πρώτη συνάντηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ στον  στον τέταρτο όμιλο του Europa League της σεζόν 2010/11με τους Θεσσαλονικείς να έρχονται ισόπαλοι στο «Γιάν Μπρέιντελ» με το γκολ του Στέλιου Μαλεζά στο 81΄έπειτα από το γκολ του Ντόρζε Κουεμάχα στο 61' που είχε δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις της αναμέτρησης: 

Κλαμπ Μπριζ (Κόστερ): Στάινεν, Βερμιούλεν (24' Σίμεϊς), Ντονκ, Χούφκενς, Ντίας, Γκέρερτς, Οτζιτζά, Νταλμά (80' Βάργκας), Πέρισιτς, Ντιράρ, Κουεμάχα

ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς (89' Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (90'+1 Φιλομένο), Παπάζογλου (73' Ελ Ζαρ)

Στον αγώνα ρεβάνς, η... οβίδα του Βιεϊρίνια στο 25΄ ήταν αυτή που κρατούσε τον ΠΑΟΚ στο κόλπο των τριών βαθμών και της νίκης μέχρι το 89΄όπου ο Στέφαν Τσέποβιτς ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ζουέλα, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (72' Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης (82' Αθανασιάδης).

Μπριζ: Στάινεν, Βερμιούλεν (71' Οντίντζα), Ντονκ, Βαν Γκάισεγχεμ, Βαν ντερ Χέιντεν, Μπλοντέλ, Σίμεϊς, Γκέρερτς, Πέρισιτς (62' Βιλφρέντ Νταλμά), Στσέποβιτς, Ακπάλα (62' Ντιράρ).

ΠΑΟΚ - Γάνδη (Conference League)

Τελευταία φορά που ο Δικέφαλος συναντήθηκε με βελγικό σύλλογο ήταν πάλι για το Conference League και πριν 2 χρόνια όταν αντιμετώπισε τη Γάνδη στο πλαίσιο των «16» της νεοσύστατης τότε διοργάνωσης, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν δύο νίκες τόσο εντός έδρας με το γκολ του Γιασμίν Κούρτιτς ενώ στο εκτός έδρας παιχνίδι ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο στο 20' ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου πριν ισοφαρίσει ο Λοράν Ντεπουάτρ (40') ενώ τη νίκη έδωσε ο Ντούγκλας Αουγκούστο στο 77'.

Οι συνθέσεις του πρώτου αγώνα: 

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (σ.σ. αρχηγός, 80’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (86’ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71’ Καντουρί), Άκπομ (86’ Τσόλακ)

Γάνδη (Χ. Φανχέζεμπρουκ) (3-4-2-1): Ρεφ, Οκούμου (46’ Τορουναρίγκα), Ενγκαντό, Χάνσεν-Όλσεν, Σαμουίς, Ντε Σαρ, Καμς, Κάστρο, Οφόε (σ.σ. αρχηγός), Χιουλσάγκερ (82’ Τισουντάλι), Ντεπουάτρ

Οι συνθέσεις της ρεβάνς: 

ΓΑΝΔΗ: Ρουφ, Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα, Κάστρο (86' Όλσεν), Κουμς, Οβουζού, Σαμουάζ (86' Φορτούνα), Οφόε (82' Χιούλσαγκερ), Τισουνταλί (82' Μπέζους), Ντεπουάτρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46' Μιχάι), Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (85' Μιτρίτσα), Μουργκ, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (57' Σίντκλεϊ), Άκπομ (85' Τσόλακ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.