ΠΑΟΚ χωρίς… δεκάρι για πρόκριση και πρωτιά

Metrosport Team04 Σεπτεμβρίου 2021

Των Γιώργου Καστάνη και Γιώργου Ζαϊρη

Ήταν λίγο, πολύ αναμενόμενο καθώς παρά τις προσπάθειες των δύο τελευταίων ημερών και τις όποιες επαφές έγιναν, δεν αποκτήθηκε κάποιος παίκτης που θα ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στην θέση του επιτελικού μέσου, προκειμένου να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή του πορεία στους ομίλους του Conference League.

Η λίστα των παικτών που θα συμμετέχουν στους έξι ευρωπαϊκούς αγώνες δημοσιοποιήθηκε χθες , χωρίς να υπάρξει κάποια νέα προσθήκη στην θέση του επιτελικού μέσου. Εκτός Ευρώπης έμειναν οι Καγκάβα, Σοάρες (προπονείται σταδιακά με την ομάδα) και Ινγκασον (ακολουθεί θεραπείες).

Ως εκ τούτου ο Λουτσεσκου και οι συνεργάτες του που ήταν «κατασταλαγμένοι» τις τελευταίες ημέρες στο ενδεχόμενο της μη απόκτησης ενός νέου παίκτη, στοχεύουν στην σωστή προετοιμασία της ομάδας για τους επίσημους αγώνες στις δυο διοργανώσεις, στις οποίες θα συμμετέχει ο Δικέφαλος έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Το Πρωτάθλημα και το Conference League.

Το Κύπελλο θα αργήσει να διεξαχθεί για τις μεγάλες ομάδες, όπως συνέβη και τη περσινή σεζόν. Ο Ρουμάνος τεχνικός διαμηνύει στους παίκτες και τους στενούς του συνεργάτες, σε κατιδίαν συνομιλίες, πως μπορούν να πορευτούν με επιτυχία (σε πρώτη φάση) έως το τέλος του 2021, υπό την έννοια πως η ομάδα μπορεί να προκριθεί από τον όμιλό της στο Conference League και παράλληλα μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Όπως συνηθίζουν και λένε οι φίλαθλοι του Δικεφάλου, ΠΑΟΚ…αφού. Κακά τα ψέματα, παρά την μεταγραφική ανομβρία, την απόκτηση μόλις τριών ελεύθερων και τριών δανεικών παικτών, οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν: Πορεία πρωταθλητισμού στην Ελλάδα και πρόκριση από τον έκτο όμιλο του Conference League με πρωτιά, για να περάσει ο Δικέφαλος απευθείας στους «16» της διοργάνωσης.

Ολο το βάρος δικαιολογημένα «πέφτει» στους ήδη υπάρχοντες παίκτες και στον προπονητή, ο οποίος πιστεύει στις δυνατότητες του συνόλου. Πρέπει όμως στον αγωνιστικό χώρο να φανούν τα αποτελέσματα, εκεί θα κριθούν τα πάντα.

Ανοιχτό παράθυρο έως τις 17 Σεπτεμβρίου

Η απόκτηση ενός ελευθερου παίκτη, εφόσον τελικά επιτευχθεί, παρατείνεται έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Και πάλι δεν είναι βέβαιο, όμως η προσπάθεια θα γίνει, με βάσει τα οικονομικά δεδομένα που θέτει στις διαπραγματεύσεις με κάθε ενδιαφερόμενο ο ΠΑΟΚ. 

Όμως εφόσον τα καταφέρει, πρέπει αυτός που θα έρθει, αφενός να έχει πραγματοποιήσει βασικό στάδιο προετοιμασίας το καλοκαίρι με την προηγούμενη ομάδα του, αφετέρου να μην ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών, για να μπορέσει σε ένα φυσιολογικό χρονικό διάστημα (που δεν θα είναι μεγαλύτερο των δύο μηνών από την ημέρα που θα έρθει) να μπορέσει να προσφέρει. 

Η ελπίδα υπάρχει για τον επιτελικό μέσο, ή αν ταιριάξουν οι καταστάσεις και για ένα ακόμη παίκτη, όμως εφόσον υλοποιηθεί μία τουλάχιστον κίνηση, ο νέος παίκτης θα υπολογίζεται μόνο για το Πρωτάθλημα, σε πρώτη φάση, έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ πορεύεται χωρίς νέο δεκάρι για την πρωτιά και την πρόκριση από τον όμιλό του στο Conference League και είναι υποχρεωμένος να κάνει πορεία πρωταθλητισμού στη Superleague. Θα τα καταφέρει χωρίς έξτρα ενίσχυση; Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα (και κίνητρο) για όλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.