ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Ερμής Σελιμάι

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2023

Το βράδυ της Τρίτης (10/1) ο Στέφανος Τζίμας έγραψε ιστορία με την φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς μπήκε στη λίστα των Top-10 νεότερων ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί με τα ασπρόαυρα. Μαζί με τον 17χρονο επιθετικό ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου έκανε και ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος του, Ερμής Σελιμάι, ο οποίος βγάζει...μάτια στον ΠΑΟΚ Β΄ και στο Πρωτάθλημα της Super League 2.

Στα...άδυτα του Ερμή Σελιμάι που έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με την Καλαμάτα στην Τούμπα.

Ο αλβανικής καταγωγής νεαρός παίκτης καταρρίπτει πολλά στερεότυπα. Ούτε από την ακαδημία κάποιου μεγάλου συλλόγου πέρασε ποτέ, ούτε τα πόδια του «μάτωσε» στα τοπικά πρωταθλήματα για να φτάσει να κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 18,5 ετών. Γέννημα - θρέμμα Χαλανδρίου, γεννηθείς τον Μάιο του 2004 και το ΑΠΕ-ΜΠΕ εντόπισε τους ανθρώπους και το σωματείο που διαδραμάτισαν μείζονα ρόλο στην ποδοσφαιρική του ανέλιξη.

Το σωματείο βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του και είναι ο Τριφυλλιακός, που εδρεύει στα γήπεδα της οδού Εριφύλης. Για τους παλαιότερους, τα «γήπεδα Βαζέχα», που μετά στέγασαν το παράρτημα των ακαδημιών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ιστορικό Τριφυλλιακό.

Ο Σελιμάι ξεκίνησε σε μικρότερη ηλικία από τις ακαδημίες του Βασίλη Καραπιάλη και από τον τοπικό σύλλογο Προμηθέα Χαλανδρίου, αλλά τη μπάλα την έμαθε στον Τριφυλλιακό υπό τις οδηγίες του Άγγελου Καρύδη και του Μάριου Γαβαλά. Δύο προπονητές με σημαντική ειδίκευση, μπόλικο μεράκι και συστηματική ενασχόληση στον χώρο του youth. Από τα 11 έως τα 16 ο Σελιμάι αγωνιζόταν σε όποιο τμήμα τον είχε ανάγκη! Φυσικά ξεχώριζε από την αρχή παίζοντας με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο στο πρωτάθλημα Κ14 της ΕΠΣΑ το 2016 και το 2017. Τότε η ομάδα του Χαλανδρίου είχε συγκεντρώσει μια εκπληκτική φουρνιά παικτών, μεταξύ των οποίων ο Κουτσογούλας (επαγγελματίας πλέον στον Ολυμπιακό) και ο Πορφυρόπουλος (έφτασε έως την Κ19 του Παναθηναϊκού). Από τη βράβευση του 2016 είναι και η φωτογραφία, όπου ο 12χρονος Σελιμάι κάθεται τρίτος από το τέλος, ακριβώς κάτω από τον προπονητή Καρύδη.


Συνομιλώντας με τους δύο προπονητές που τον ανέδειξαν, διαπιστώσαμε ότι φωτίζεται το πρόσωπό τους όσο αναφέρονται σε εκείνον και δεν φείδονται εγκωμίων:

«Είναι φανταστικό παιδί. Πολύ συζητήσιμος, μπορούσες να συνεννοηθείς μαζί του, Πάντα χαρούμενος, δεν υπήρχε στιγμή, μέρα που να μην είχε χαμόγελο. Πρόθυμος να βοηθήσει όλα τα τμήματα, όχι μόνο το ανταγωνιστικό, αλλά ακόμα και τα υπόλοιπα όπου ήταν μικρότερης δυναμικότητας. Καταπληκτικός χαρακτήρας, με οικογένεια απόλυτα υποστηρικτική» μας είπαν. Η οικογένειά του ήταν απόλυτα υποστηρικτική στην προσπάθειά του, ενώ ο πατέρας του έθετε προτεραιότητα τη μόρφωση του Ερμή, ο οποίος πήγε σε ιταλικό σχολείο γι΄αυτό και μιλάει άψογα τα ιταλικά, ενώ γνωρίζει και αγγλικά, γαλλικά. Σύνολο πέντε γλώσσες δηλαδή, μαζί με τα ελληνικά και τα αλβανικά!

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Από την ηλικία των 14-15 είχαν ενδιαφερθεί όλες οι ΠΑΕ του κέντρου, όμως εκείνος που τον «σημάδεψε» με bold γράμματα στο τεράστιο αρχείο του ήταν ο Στάθης Ταυλαρίδης, την περίοδο που εργαζόταν ως scout των ακαδημιών της ΑΕΚ. Πριν γίνει το μεγάλο βήμα, όμως, η χώρα (και ο πλανήτης) χτυπήθηκε από την πανδημία. Το καλοκαίρι του 2020 ο Ερμής είχε κλείσει τα 16 και την επόμενη σεζόν άλλαξε ποδοσφαιρική στέγη και μετακινήθηκε στον Πανερυθραϊκό. Εκεί δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα, αγωνίστηκε σε λίγα ματς του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΣΑ και ακολούθησε το δεύτερο -πιο μακρόσυρτο- lockdown.

Όμως το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι. Όσοι τον γνώριζαν, ήξεραν ότι είχε έλθει η ώρα για το next level, για την επόμενη πίστα...

Το καλοκαίρι του 2021 ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και πέρασε δοκιμαστικά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ο αντίκτυπος ήταν άμεσος, έγινε μέλος του συλλόγου, ανέβηκε πολύ σύντομα στη Β΄ ομάδα και προχθες έπαιξε με τους «μεγάλους».

Τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα ήταν εμφανή από τα... μικράτα του, όπως μας εξηγούν οι Καρύδης, Γαβαλάς.

«Έπαιζε παντού! Ασφαλώς ήταν πολύ καλός στην αριστερή πτέρυγα ως αριστεροπόδαρος. Όμως τον χρησιμοποιούσαμε και ως δεκάρι επειδή ήξερε καλύτερη μπάλα! Όταν σε κάποιο γκρουπ έλειπε παιδί που να μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και να τη μοιράζει, ο Ερμής έλυνε αυτά τα θέματα! Έχει έκρηξη στα πρώτα μέτρα, είναι πολύ δυνατός, δεν άφηνε με τίποτα τη φάση. Είναι πολύ μεγάλο ταλέντο. Ταχυδυναμικός, με γρήγορη σκέψη, έπαιζε και winger αλλά πιστεύω θα κάνει καριέρα ως μπακ. Τον είχαμε δοκιμάσει και εσωτερικό χαφ. Αλλά νομίζω ότι η καλή του θέση είναι αυτή του φούλμπακ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.