ΠΑΟΚ: Με 37 παίκτες και 16 διαφορετικούς σκόρερς στη regular season!

Metrosport Team18 Μαρτίου 2021

Επιμέλεια: Μάριος Καλυβιώτης

Η «regular season» του πρωταθλήματος αποτελεί και επίσημα παρελθόν, με τους «top 6» να προετοιμάζονται για το μίνι πρωτάθλημα των play off, το οποίο θα φανερώσει και την τελική βαθμολογία της φετινής σεζόν.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ, είναι η μόνη ομάδα από τις ισχυρές που έχει χρησιμοποιήσει 37 (!) διαφορετικούς παίκτες. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη βασικού κορμού, κατάσταση η οποία παρατηρείται από την αρχή της σεζόν με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο, και ύστερα από την έλευση του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος μέχρι στιγμής δείχνει πως...αδυνατεί να κασταλάξει στους «11» που θα παρατάσσει στον αγωνιστικό χώρο.

Επιπρόσθετα, ο Δικέφαλος μαζί με τον Ολυμπιακό, είναι οι ομάδες με τους περισσότερους διαφορετικούς σκόρερς (16), ενώ ο Κάρολ Σφιντέρσκι, που είναι και 5ος σκόρερ του πρωταθλήματος με 9 γκολ πίσω από τους Ελ Αραμπί (19), Ανσαριφάρντ, Δουβίκα και Μπαράλες (10), έχει πετύχε 4 γκολ με το κεφάλι, δείχνοντας πως μπορεί να φανεί επικίνδυνος με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

  Βέβαια, ο Πολωνός φορ του ΠΑΟΚ, δεν λογίζεται καν ως βασικός στα πλάνα του Ουρουγουανού τεχνικού, βρισκόμενος πίσω από τον νεοαποκτηθεί Μίχαελ Κρμέντσικ, ο οποίος απολαμβάνει στο έπακρο την επιλογή του να έρθει στην Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ, και η παρουσία του ατζέντη του στην πόλη, αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις.

Πάμε να δούμε τους 16 φετινούς - διαφορετικούς σκόρερ του Δικεφάλου

Το «βάπτισμα του πυρός», πήρε το wonder kid του ΠΑΟΚ, ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ του Δικεφάλου εναντίον της Λάρισας στο γήπεδο της Τούμπας, μόλις στο 16’ λεπτό.

Έπειτα, ο νεοαποκτηθείς εκείνη την περιόδο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, έδωσε το προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, παρόλα αυτά ο Δικεφάλος έμεινε στο 1-1, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.


Φτάνουμε στην τέταρτη αγωνιστική, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έκανε «πάρτι» κόντρα στον ΟΦΗ με σκόρερς τους Καντουρί, και Σφιντέρσκι ο οποίος πέτυχε δύο γκολ. 

  Για την 5η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα όπου φιλοξενήθηκε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Δικέφαλος, με γκολ του Μούργκ στο 89΄λεπτό, δραπέτευσε με τον βαθμό της ισοπαλίας.


Η 6η αγωνιστική, επιφύλασσε ένα ακόμα ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ, αυτή την φορά στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Ίνγκασον, παρόλα αυτά, αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι.


Για την 7η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όπου και επικράτησε με 1-3, χάρη στα τέρματα των Νινούα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, και Αντόνιο Τσόλακ με πέναλτι.


Η συνέχεια, ήθελε τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται στο «Γ. Καμάρας» με τον Απόλλωνα, όπου και επικράτησε ξανά με 1-3 με το πρώτο γκολ του Σβαμπ στο πρωτάθλημα, όπως και ο Αουγκούστο που σκόραρε στο 97’.

Ήρθε η ώρα του αρχηγού. Ο Αντελίνο Βιερίνια, έσωσε τον ΠΑΟΚ από την βέβαια ήττα στην Λάρισα, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 96΄λεπτό της αναμέτρησης.


Η τέταρτη επιστροφή του Ουάρντα στον ΠΑΟΚ, συνοδεύτηκε με γκολ, παρόλα αυτά ο Δικέφαλος κατάφερε να... ηττηθεί από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 3-2.


Ο Μίχαελ Κρμέντσικ, ήρθε μετά βαϊων και κλάδων στον Δικέφαλο ύστερα από το «στραπάτσο» με τον Αντόνιο Τσόλακ, και η αλήθεια είναι πως έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην γραμμή κρούσης της ομάδας. Μάλιστα, σημείωσε και γκολ στην 16 αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στον Βόλο στο γήπεδο της Τούμπας.


Η 17η και η 18η, ανήκουν στους στόπερ του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αμφότεροι πέτυχαν γκολ σε κρίσιμα ματς. Αρχικά, ο Βαρέλα σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στην νίκη επί του ΟΦΗ, ενώ σκόραρε και ο Κρέσπο κόντρα στην ΑΕΚ, φέρνοντας το ματς στα...ίσα στην Τούμπα.



Ο τελευταίος σκόρερ του Δικεφάλου του Βορρά, ήταν ο Μπάμπα Ραχμάν, ο οποίος μετακόμισε στην Τούμπα κουβαλώντας στις πλάτες του τον δύσκολο ρόλο να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Γιαννούλη. Μάλιστα, του ντεμπούτο του συνδυάστηκε με γκολ κόντρα στην Λαμία, το οποίο μάλιστα άνοιξε και το σκορ της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.