ΠΑΟΚ: Επιτεύχθηκε συμφωνία, αυτή είναι η μείωση στα συμβόλαια των παικτών

Κώστας Πετρωτός01 Ιουνίου 2020

Όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγο από το Metropolis 95.5 και την εκπομπή του Κώστα Πετρωτού και του Βασίλη Βλαχόπουλου, υπάρχει συμφωνία μεταξύ των παικτών και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το θέμα των μειώσεων στα συμβόλαια. Το τελικό ποσοστό, λοιπόν, φτάνει στο 12,5% και δεν κυμαίνεται στα πολύ υψηλότερα επίπεδα που είχε προτείνει η Super League στον ΠΣΑΤ.

Αρκετοί έχουν πάει από το πρωί στα γραφεία και ενημερώνονται σχετικά, ενώ σε κάποιους δίνονται διευκρινίσεις. Η μείωση αφορά την φετινή σεζόν και ανάλογα με το τι θα πετύχει ο ΠΑΟΚ με τους ευρωπαϊκούς του στόχους οι μειώσεις θα είναι μικρότερες.

Σε περίπτωση πρόκρισης, για παράδειγμα, στους ομίλους του Champions League η μείωση θα εξαλειφθεί τελείως, γιατί θα έχουν φτάσει σε μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Europa League θα υπάρχει μικρότερη μείωση, άρα, θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές.

Φυσικά, ανάλογα το ύψος του συμβολαίου θα είναι ανάλογη και η περικοπή. Πρέπει να σημειωθεί, ότι τα πολύ μικρά συμβόλαια, των νεαρών παικτών, δεν αγγίζονται καν.

Θυμίζουμε το πρωτοσέλιδο της Metrosport στις 27 Μαίου που προανήγγειλε τη συμφωνία

Συνοψίζοντας:

- 12,5% μείωση στα ετήσια συμβόλαια, που σημαίνει 50% για τον καθένα από τους 3 μήνες αναστολής, που σημαίνει 1,5 μισθός
- 1/3 πίσω αν μπουν ομίλους UEL
- 3/3 πίσω αν μπουν ομίλους UCL


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.