ΠΑΟΚ – Άρης: Ποιος θα τερματίσει πιο ψηλά;

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2022

Ανεξάρτητα από την τελική τους κατάταξη, ΠΑΟΚ και Άρης επιδίδονται κάθε χρόνο σε μία άτυπη μάχη με ζητούμενο τόσο το ποιος θα τερματίσει πιο ψηλά όσο και το ποιος θα επικρατήσει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η ψαλίδα μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια έχει μικρύνει αισθητά, τα προγνωστικά στοιχήματος μεταξύ τους έχουν δυσκολέψει και αυτό αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της φετινής κανονικής διάρκειας.

Ο ΠΑΟΚ φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας συλλέξει 25 βαθμούς, ενώ ο Άρης ακολουθεί στην 6η με συγκομιδή 21 βαθμών. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος οι δυο τους αναμετρήθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις και το σκορ να κολλάει στο 0-0.

Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ;

Μόνο αισιόδοξα δεν ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Αυτό γιατί αποκλείστηκε στην πρώτη κιόλας ευρωπαϊκή του υποχρέωση από την Λέφσκι Σόφιας για το Europa Conference League, τον θεσμό στον οποίο πέρσι έκανε τη μεγάλη έκπληξη φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Παρά το άσχημο ξεκίνημα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέμεινε στον πάγκο των «ασπρόμαυρων». Η μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται κυρίως από σκαμπανεβάσματα που τον έφεραν στην 3η θέση της βαθμολογίας και στο -12 από την κορυφή. Ωστόσο, με τρεις διαδοχικές νίκες (και μάλιστα με μηδέν παθητικό) στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το σερί του σε 7-4-2, έχοντας απολογισμό τερμάτων 19-10. Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει ανάλογα μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο ή αν θα χρειαστεί εκ νέου κάποιο διάστημα έως ότου βρει τα πατήματα του.

Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Άρης;

Παρόμοιο το σκηνικό και στο στρατόπεδο του αντίπαλου δέους, του Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν τη σεζόν με όνειρα και φιλοδοξίες, αποκλείοντας αρχικά την Γκόμελ για τα προκριματικά του Europa Conference League. Στον επόμενο γύρο ωστόσο η προσγείωση ήταν ανώμαλη καθώς ήρθε ο αποκλεισμός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Βασικό χαρακτηριστικό του φετινού Άρη οι τρεις προπονητές που έχουν καθίσει μέχρι στιγμής στην άκρη του πάγκου. Οι διαδοχικές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία αποτέλεσαν αρνητικό παράγοντα στην προσπάθεια η ομάδα να βρει την απαραίτητη σταθερότητα. Υπό τις οδηγίες του Άγγλου τεχνικού Άλαν Πάρντιου πλέον, όλοι στις τάξεις της ομάδας ευελπιστούν σε καλύτερο δεύτερο γύρο. Αξίζει να αναφερθεί πως στο τέλος του πρώτου μισού έτρεξε αήττητο σερί με δύο ισοπαλίες και δύο νίκες. Στα δύο νικηφόρα παιχνίδια μάλιστα σκόραρε εννιά φορές, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του. Το συνολικό του ρεκόρ ανέρχεται σε 6-3-4 και ο απολογισμός τερμάτων σε 20-11.

Τι λένε οι στοιχηματικές;

Η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μας έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επανεξετάσουμε τα διαθέσιμα μακροχρόνια στοιχήματα της ελληνικής Super League. Η ασταθής πορεία των ομάδων της Θεσσαλονίκης, τις έχει θέσει εκτός διεκδίκησης του τίτλου, ένα σενάριο στο οποίο αμφότερες διατηρούν ρόλο αουτσάιντερ. Πιο συγκεκριμένα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ συνοδεύεται από απόδοση 25.00, ενώ για να τερματίσει στην κορυφή της βαθμολογίας ο Άρης αξιολογείται στο 250.00!

Περνάμε τώρα στην ενδιαφέρουσα αγορά που αφορά τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, μια αγορά στην οποία ΠΑΟΚ και Άρης έχουν από δύο υποψηφίους. Σε ότι αφορά τον Άρη, ο λόγος για τους Λουίς Πάλμα και Αντρέ Γκρέι που έχουν βρει δίχτυα έξι και πέντε φορές αντίστοιχα μέχρι στιγμής και μας επιστρέφουν το ποντάρισμα μας είκοσι φορές (20.00). Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ είναι οι Νέλσον Ολιβέιρα και Κάλεντ Νάρεϊ που αμφότεροι έχουν σημειώσει από τέσσερα γκολ και τους βρίσκουμε στο 25.00 και το 35.00 αντίστοιχα.

*Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή προηγείται ο Ν.Καρέλης του Παναιτωλικού με 9 γκολ.

Κάθε υποψήφιος σκόρερ προσφέρεται και με τη μορφή under/over ως προς τον συνολικό αριθμό των τερμάτων που θα πετύχει. Για παράδειγμα, το over 8.5 γκολ του Ν. Ολιβέιρα προσφέρεται σε απόδοση 2.00, ενώ το σενάριο που θέλει τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει λιγότερα από οχτώ γκολ προσφέρεται σε απόδοση 1.75.

Κι επειδή στην αρχή του άρθρου κάναμε λόγο για την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων, αλήθεια, ποιος θα τερματίσει πιο ψηλά; Η απάντηση των στοιχηματικών στο παραπάνω ερώτημα είναι ο ΠΑΟΚ, που προσφέρεται μόλις στο 1.03. Αν πάντως ο Άρης διαψεύσει τους μπουκ, τότε θα επιστρέψει δέκα φορές (10.00) το αρχικό μας ποντάρισμα.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.